Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Coca-Cola'nın Sırrı Çözüldü !

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    23
Selamun Aleyküm

Bugün Birçok Haber Sayfasında Rastladığım Bir Haberi Sizlerle Paylaşmak İstiyorum ve Daha Önceden Bir Konumuz Vardı. Coca-Cola Harammıdır. Bu Konuyada Açıklık Getirmiş Oluruz İnş.

Amerika kaynaklı Thisamericanlife.org adlı site Coca-Colanın formülünü bildiklerini açıkladı ve içeriğindeki maddeleri yayınladı.

Bu zamana kadar sır olarak kalan formül 1886 yılında kimyager John Pemberton tarafından bulunmuştu. İlk olarak aynı yıl Atlantada satılmaya başlanan içecek, daha sonra dünyada 200 ülkede satışa çıkarıldı.
Coca-Colanın formülü ise ABDnin Georgia Eyaletinin Atlanta kentinde 24 saat boyunca korunan bir mahzende saklanıyor.

Siteye göre, Coca-Colanın formülü ilk olarak 1979 yılında bir gazetede yayınlandı.

İşte sitenin yayımladığı o formül: Sitrik asit: 84.9 gram

Kafein: 28.3 gram

Şeker: 30 (miktarı belli değil)

Su: 9.5 litre

Olmamış yeşil limon suyu: 0.94 litre

Vanilya: 28.3 gram

Karamel: 42.5 gram

ŞURUBU İÇİN: Alkol: 226.4 Gram

Portakal yağı: 20 damla

Limon yağı: 30 damla

Hindistan cevizi yağı: 10 damla

Kişniş: 5 damla

Portakal çiçeği yağı: 10 damla

Kaynak

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Dakika dakika kolanın zararları!

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, kolanın zararlarını şu şekilde tespit etti.

İlk 10 dakikada

Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ‘fosforik asiddir’.

İlk 20 dakikada

Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

40 dakika içinde

Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

45 dakika içinde

Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

60 dakika içinde

Ani açlık hissi oluşur.

Kolaya ve tatlılara saldırırsınız.

Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar,

Vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

Şişmanlık Hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Kaynak

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

SecreT paylaşım için teşekkürler.

Bende Colanın zararları başlığı altında konu açmak istiyordum, denk geldi hemen ekledim.

Ayrı konu açmaya gerek yok.

ForumHattı Facebook sayfamızda yerini almıştır, dilerim okuyup yararlanan çok olur.

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    23
Emeğine , Klavyeni Sağlık LiyA

Anlaşıp Ortaya Ortak Bir Konu çıkarsak Bu Kadar Güzel Olmazdı. Tam Anlamıyla Yerine Oturmuş :)

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Emeğine , Klavyeni Sağlık LiyA

Anlaşıp Ortaya Ortak Bir Konu çıkarsak Bu Kadar Güzel Olmazdı. Tam Anlamıyla Yerine Oturmuş :)

Haklısın tam yerine denk geldi, ben konuyu hazırladım facebook sayfasının tanıtımından sonra onu foruma atayım demiştim.
Baktım ki sen önce davrandın hemen ekledim.

Önemli olan ben değil biz :) Ekip çalışması uyumlu olursa ortaya güzel şeyler çıkar.

İlerleyen zamanlarda inşaallah daha güzel konular çıkacak bundan hiç şüphen olmasın. ;t14

RebeLLiouS

♕Rabid Dog♕
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    5,925
Sırrı ÇözüLse Ne Olacak Sanki..İçmeye Devam hala.

Üst Alt