Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çoban Çantası Nedir - Çoban Çantası Faydaları Nelerdir

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Diğer İsimleri : Kuşkuşotu, Çobankesesi, Çobantorbası, Cıngıldaklıot, Capsella bursa, Cruciferae

Botanik Bilgi : Turpgillerden bir çeşit yaban bitkisidir. Yol kenarlarında tarla kenarlarında yetişir. Boyu yarım metre kadardır. Meyveleri torbaya benzer. Yaprakları rozet şeklinde olup, demet görünümündedir. Çiçekleri beyazdır. Yaz aylarında toplanıp, kurutulur.

Bilinen Bileşimi : Bursin, saponin, choline, acetylcholine, mallik asid, sitrik asid, asetik asid, flavonoidler, potasyum tuzları, C ve K vitaminleri.

Faydaları :

Hatmi ile karıştırılıp haşlanarak suyu içildiğinde böbreklerdeki ve idrar torbasındaki iltihaplara, sıkıntılara faydalıdır.

Basur ve yaralara lapa yapıldığında faydalı olur.

Regl kanamaları aşırı olanlar regl döneminden 8 - 10 gün öncesinden çayını içmeye başlamalıdırlar. Regl dönemi bitince çay içimine son verilmelidir.

Ayrıca ergenlikteki regl kanamalarının düzenlenmesinde de faydalıdır.

Kan dolaşımını düzenleme etkisi olan, hem tansiyonu düşürebilen hem de yükselterek normalleştiren ender bitkilerden biridir.

Yüzeysel kas yapısı hastalıklarının ve iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde, kas fıtıklarında, kas erimelerinde çok önemli bir yardımcıdır.

Rahatsızlık veren bölgeler tentürü ile ovalanır ve aslan pençesi ile karıştırılmış çayı içilir.

Peklik verici özelliği vardır. İshali kesmede yararlı olur.

Kullanım Şekli :

Çay : 4 bardak suya 50 - 60 gram bitki konularak 10 dakika kaynatılır. 5 dakika demlendirilip süzülür. Günde 3 kere yemek aralarında birer çay bardağı içilir.

Özsu : Taze toplanmis çiçekli saplar yikanir, kurutulmadan preslenerek suyu çikarilir ve küçük şişelere konularak buz dolabinda saklanir.

Tentür: Yeni açmis iki avuç dolusu bitki ince bir sekilde kiyilir, 1 litrelik sise içine konularak üstüne % 38 lik votka veya cin dökülerek şişeye doldurulur. 15 gün güneste veya sicak bir yerde bekletilir, süzülür.
 
Üst Alt