- Konum
- Cennet Şelaleleri. ♡
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 4,143
-
- MFC Puanı
- 312
Malzemeler
9 adet orta boy soğan
6 adet bonfile
1'er adet havuç, pırasa ve kereviz
Yarım demet maydanoz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kıyımış biberiye ve nane
Üç buçuk su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığ kimyon
Tuz, karabiber
Patates garnitürü için:
4 adet orta boy patates
2 diş kıyılmış sarmısak
2 dal taze soğan yeşil kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Çıtır Soğanlı Bonfile Yapılışı
HAVUÇ, pırasa ve kerevizi temizleyip, kuşbaşı doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Bonfile dilimlerinin kenarına, kıvrılmalarını önlemek için bıçakla yukardan aşağı birkaç yerden çizik atın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavaya alıp bonfileleri önlü arkalı kızartın. Tavadan alıp sıcak tutun. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, maydanoz, biberiye, nane, tuz, karabiber ve kimyonu koyup, 10 dakika sote edin. Kızarttığınız eti yeniden tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyin. Kapağı kapatın 2 saat kısık ateşte pişirin. Sürenin bitiminde eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi ezerek tel süzgeçten geçirin. Diğer taraftan patatesleri haşlayın . Kabuklarını soyup ezin. Üzerine ince kıyılmış taze soğan, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde de soğanları temizleyip piyazlık doğrayın. Derin bir tavaya bol yağ koyup karamelize olacak şekilde kızartın. Fazla yağını almak için kağı havlu üzerine çıkarın. Eti servis tabağın aalın. Üzerine süzgeçten geçirerek hazırladığınız sosu gezdirin. Kızarmış soğanları ekleyerek servis yapın.