-
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
-
- Mesajlar
- 1,593
-
- MFC Puanı
- 3

Çıtır Kadayıf Tatlısı Malzemeleri:
350 gram kadayıf
5 yemek kaşığı şeker
100 gram margarin
1 su bardağı dövülmüş fındık
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi:
Çıtır kadayıf tatlımıza ilk olarak çiğ olan kadayıflarımızı ufak ufak doğrayarak başlıyoruz.
Doğradığımız kadayıfı tavaya önce yağı koyarak eriyince şekeri ilave ederek en sonda kadayıfı koyarak kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulup kahverengi bir renk alınca ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kadayıfımız soğurken bizde muhallebiyi yapıyoruz. Bir tencerenin içine sütü, şekeri, nişastayı ve unu koyuyoruz.
Kaynayana kadar karıştırıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Piştikten hemen sonra içine şekerli vanilyayı ve kremşantiyi koyarak 5 dakika kadar önce düşük sonra yüksek devirde mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra kavurduğumuz ve soğuttuğumuz kadayıfı 2ye bölüyoruz ve bir kısmını tepsinin altına yayıyoruz.
Soğumuş olan muhallebiyi üzerine yetecek şekilde döküyoruz ve kalan kadayıfı da üzerine döküyoruz.
Tatlımızı hazırladıktan sonra dolaba koyarak 3-4 saat dinlendirelim.
İsteğe göre tatlımızın üzerine çeşitli pasta süslerinden dökerek süsleyebilirsiniz.
Soğuyan tatlımızı kare şekillere keserek servis tabağında servis edebilirsiniz.
İsterseniz üzerine yaz ayında dondurma da koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun..