Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cips Nasıl Yapılır?

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    524
Cips Nasıl Yapılır?

Patates cipsi, çok ince doğranmış patateslerin kırılgan hale gelene kadar yağda kızartılmasıyla oluşmuş bir yiyecektir. Temelde ürün kızartılır ve tuzlanır; ancak çeşitli baharatlarla, peynirlerle, bitkisel katkılarla ya da doğala özdeş aromalar ile hazırlanan pek çok çeşidi bulunur. Atıştırmalık bir gıdadır. Frito-Lay’in sahibi olduğu Ruffles, Lay’s ve Procter & Gamble’nin sahibi olduğu Pringles sektörün önde gelen markalarındandır.

Başlangıçta patates cipsleri sağlıksal sonuçları göz önünde bulundurulmadan kızartılıyor ve tatlandırılıyorlardı. Özellikle kızartılma işleminin sonucunda ortaya çıkan trans yağlar, tuzlama kaynaklı sodyum, şeker ve diğer katkı maddelerinin uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceği kaygısı, özellikle de hazır gıdaların içeriklerinin paketlerde belirtilme zorunluluğuyla birlikte, pek çok tüketici, sağlık kuruluşu, tüketici hakları savunucuları ve hukuksal bir takım organizasyonlar tarafından dile getirilmiştir.

SecurityMan

Haftanın 2 günü 24 saat burdayım! Konuların kıymet
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    63
cipsin nasıl yapıldığını bilmem bilmesemde olur yedim ... yedim yedim midem mahvoldu :d

Üst Alt