-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
1.250 kg. ayıklanmış çinekop balığı
Sosu için
1 adet domates
1 adet biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
1/2 soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Hazırlanışı
Sosu oluşturmak için robota domates biber defne yaprağı soğan ve sarımsağı koyup rende haline getiriyoruz. Rendeleme bitttikten sonra bir kaba alıp sosun üzerine zeytinyağı ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz. Bu arada çinekop balıklarının iki tarafının yan bölgelerinden ince çizikler atıyoruz. Daha sonra balıkları bir kaba aldığımız sosun içine bulayıp ızgaraya kafaları yukarıya bakacak şekilde fazla sıkıştırmadan diziyoruz. Izgarayı normal ateş seviyesine getirdikten sonra balıkları ızgaraya veriyoruz. Izgarada balığın özsuyunu kaçırmamasına dikkat ederek çok fazla kurutmadan pişiriyoruz. Tek tarafı pişip diğer tarafına geçerken bir kaşık veya kepçe yardımıyla sostan balığa biraz daha serpiştiriyoruz. Diğer tarafını da çok kurutmadan pişirmeye devam ediyoruz ve piştikten sonra maşa yardımıyla servis tabağına alarak balıkları servise sunuyoruz.