Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çinekop Izgara Tarifi

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
71BbG.jpg


Malzemeler

1.250 kg. ayıklanmış çinekop balığı

Sosu için
1 adet domates
1 adet biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
1/2 soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak

Hazırlanışı

Sosu oluşturmak için robota domates biber defne yaprağı soğan ve sarımsağı koyup rende haline getiriyoruz. Rendeleme bitttikten sonra bir kaba alıp sosun üzerine zeytinyağı ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz. Bu arada çinekop balıklarının iki tarafının yan bölgelerinden ince çizikler atıyoruz. Daha sonra balıkları bir kaba aldığımız sosun içine bulayıp ızgaraya kafaları yukarıya bakacak şekilde fazla sıkıştırmadan diziyoruz. Izgarayı normal ateş seviyesine getirdikten sonra balıkları ızgaraya veriyoruz. Izgarada balığın özsuyunu kaçırmamasına dikkat ederek çok fazla kurutmadan pişiriyoruz. Tek tarafı pişip diğer tarafına geçerken bir kaşık veya kepçe yardımıyla sostan balığa biraz daha serpiştiriyoruz. Diğer tarafını da çok kurutmadan pişirmeye devam ediyoruz ve piştikten sonra maşa yardımıyla servis tabağına alarak balıkları servise sunuyoruz.​
 
Üst Alt