Malzemeler
1 kase çilek
2 su bardağı süt
1,5 poşet krem şanti
1 paket labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı antep fıstığı
1 paket vanilya
Hazırlanış
- öncelikle toz şanti ve süt çırpılarak krem şanti hazırlanır.
- Sonradan üzerine labne peynir, vanilya ve toz şeker eklenerek iyice çırpılır.
- Çilekler minik minik doğranarak ilave edilir.
- Parfe kalıplarına konularak buz dolabında 1 gece bekletilir.
- Kalıptan çıkan parfeler, çilek dilimleri ve taze nane yaprakları ile süslenebilir.
- Erimeden soğuk yenmesi tavsiye edilir. Dondurma gibi lezzetli ama yapımı çok kolay olan hafif bir tatlı çeşitidir.
1 kase çilek
2 su bardağı süt
1,5 poşet krem şanti
1 paket labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı antep fıstığı
1 paket vanilya
Hazırlanış
- öncelikle toz şanti ve süt çırpılarak krem şanti hazırlanır.
- Sonradan üzerine labne peynir, vanilya ve toz şeker eklenerek iyice çırpılır.
- Çilekler minik minik doğranarak ilave edilir.
- Parfe kalıplarına konularak buz dolabında 1 gece bekletilir.
- Kalıptan çıkan parfeler, çilek dilimleri ve taze nane yaprakları ile süslenebilir.
- Erimeden soğuk yenmesi tavsiye edilir. Dondurma gibi lezzetli ama yapımı çok kolay olan hafif bir tatlı çeşitidir.