-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698

- 8 adet etimek
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı çilek püresi
- 1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve normal su karışık
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi
Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
Ayrı bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin.
Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üzerine dökün.
Soğuyana kadar dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın. En az 2-3 saat bekleyen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun