- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler:
100 gr tereyağ,
1 su bardağı un,
1/2 su bardağı şeker,
600 gr Çilek,
2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday farketmez).
Hazırlanışı:
Çilekleri temizleyip yıkayın, kurulayın ve doğrayın,
Ayrı bir kapta un ve şekeri karıştırın,
İçine tereyağı doğrayın,
Elinizle ufalayarak topak topak bir hamur elde edene kadar karıştırın,
Çileklerin üzerine nişastayı serpip her yanlarını kaplayacak şekilde harmanlayın,
Çilekleri sufle kaplarınızın büyüklüğüne göre 4 veya 6 adet sufle kabına pay edin,
Hamuru Çilek dolu kapların üzerine paylaştırın,
190 derecede önceden ısıtılmış fırının üst ayarı açık olacak şekilde üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
100 gr tereyağ,
1 su bardağı un,
1/2 su bardağı şeker,
600 gr Çilek,
2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday farketmez).
Hazırlanışı:
Çilekleri temizleyip yıkayın, kurulayın ve doğrayın,
Ayrı bir kapta un ve şekeri karıştırın,
İçine tereyağı doğrayın,
Elinizle ufalayarak topak topak bir hamur elde edene kadar karıştırın,
Çileklerin üzerine nişastayı serpip her yanlarını kaplayacak şekilde harmanlayın,
Çilekleri sufle kaplarınızın büyüklüğüne göre 4 veya 6 adet sufle kabına pay edin,
Hamuru Çilek dolu kapların üzerine paylaştırın,
190 derecede önceden ısıtılmış fırının üst ayarı açık olacak şekilde üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...