OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Çilek Soslu Kedidilli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt (5 su bardağı süt),
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 paket vanilya (10 gr),
1 paket kedidili.
Sosu İçin:
500 gr çilek,
2 su bardağı su,
1 çay bardağı şeker,
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası.
Çilek Soslu Kedidilli Muhallebi Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
Çilek Soslu Kedidilli Muhallebi Yapılışı
Tencereye unu, mısır nişastasını ve şekeri koyup karıştıralım.
Üzerine azar azar sütü ilave edip karıştıralım.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Sonra vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Kare ya da dikdörtgen borcama kedidili bisküvileri dizelim.
Bisküvilerin üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayalım.
Sosu için; çileklerin saplarını ayıklayıp sonra yıkayalım.
Çilekleri rondoda püre haline getirelim.
Bir kaseye nişastayı ve suyu koyup karıştırarak nişastayı eritelim.
Tencereye çilek püresini ve su ile erittiğimiz nişastayı koyup orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
Çilekli sosu soğuk muhallebinin üzerine döküp düzgünce yayalım.
Oda sıcaklığında soğuyan muhallebiyi buzdolabına kaldırıp en az 3-4 saat ya da mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirelim.
Muhallebimizi dilimleyip servis yapalım.
1 litre süt (5 su bardağı süt),
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 paket vanilya (10 gr),
1 paket kedidili.
Sosu İçin:
500 gr çilek,
2 su bardağı su,
1 çay bardağı şeker,
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası.
Çilek Soslu Kedidilli Muhallebi Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
Çilek Soslu Kedidilli Muhallebi Yapılışı
Tencereye unu, mısır nişastasını ve şekeri koyup karıştıralım.
Üzerine azar azar sütü ilave edip karıştıralım.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Sonra vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Kare ya da dikdörtgen borcama kedidili bisküvileri dizelim.
Bisküvilerin üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayalım.
Sosu için; çileklerin saplarını ayıklayıp sonra yıkayalım.
Çilekleri rondoda püre haline getirelim.
Bir kaseye nişastayı ve suyu koyup karıştırarak nişastayı eritelim.
Tencereye çilek püresini ve su ile erittiğimiz nişastayı koyup orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
Çilekli sosu soğuk muhallebinin üzerine döküp düzgünce yayalım.
Oda sıcaklığında soğuyan muhallebiyi buzdolabına kaldırıp en az 3-4 saat ya da mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirelim.
Muhallebimizi dilimleyip servis yapalım.