Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çilek Ayı, Bu Gece Türkiye'den Gözlemlenebilecek !!!

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bu gece “Çilek Ayı” olarak da adlandırılan dolunay sırasında kısmi Ay tutulması yaşanacağını açıkladı. Ay'ın normalden daha kırmızı olacağı bu doğa olayı, hava koşullarına bağlı olarak Türkiye’den de gözlemlenebilecek.

Haziran ayında gerçekleşen dolunay, ABD’deki çilek hasadına denk gelmesinden dolayı “Çilek Ayı” ismiyle anılıyor. Dolunayın mevsime göre isimlendirme, Amerikan yerlilerine kadar eskiye uzanan bir gelenek ancak bu astronomi olayının dünyanın farklı yerlerinde değişik adlarla anıldığını da belirtelim.

Amerikalılar tarafından Çilek Ayı olarak isimlendirilen olay, bazı ülkelerde Gül Ayı, Kan Ayı veya Sıcak Ayı olarak isimlendiriliyor ve bu olay, bu gece Türkiye'den de gözlenebilecek.

çilek ayı

BBC Türkçe’nin aktardığı bilgilere göre, dolunay sırasında yaşanması beklenen kısmi Ay tutulması, hava koşullarının elverişli olması halinde Türkiye’den de görülebilecek. Türkiye'de tutulmanın saat 20.45'te başlaması, 22.24'te ise en belirgin haline gelmesi bekleniyor.

Kısmi Ay tutulmasının ülkemizin yanı sıra Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya’nın büyük bir bölümünden de takip edilebileceği bildirildi. Türkiye saati ile 00.04’te sona erecek tutulma sırasında Ay'ın yüzde 57'lik bir bölümünün Dünya'nın gölgesine girmesi bekleniyor.

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,483
İzleyelim bakalım

Sindy

꧁༒ ♡ fσrum mєlєgí ♡ ༒꧂
Süper Moderatör
  • MFC Puanı
    63,851