MALZEMELER:
6 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağından 1 Parmak eksik un (1,5 bardaktan fazla
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
1- 2 çorba kaşığı kakao
KREMA İÇİN
1 Yumurta
1 su bardağından 2 Parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Yarım paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
ÜZERİNİ VE YANLARINI KAPLAMAK İÇİN
150 gr. krem şanti (hazırlanmış)
1- 2 çorba kaşığı kakao
10 0 gr. fındık
1 kahve fincanı likörlü şekerli su (pastayı yumuşak tutmak için)
YAPILIŞI
KREMA:Bakır bir kapta yumurta, şeker, un kakao, karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca vanilya ve yağ konup karıştırılır.
PANDİSPANYA
1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Kakao ile un karıştırılıp elenir.
2- Bakır bir kapta yumurta ile şeker çarpılır. Koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa daha çarpılır.
3- Kakaolu elenmiş un konur. Kaşıkla karıştırarak kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
4- Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir.
5- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.
6- Kenarlara ve üste de krema sürülür, kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır
7- Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karışırsa bozulur.) Krema pompasına doldurulup pastanın üzeri zevke göre süslenir.
Not
1) Pastanın üzeri, krem şanti yerine, aralarına sürülen krema ile de süslenebilir.
2) Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.
6 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağından 1 Parmak eksik un (1,5 bardaktan fazla
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
1- 2 çorba kaşığı kakao
KREMA İÇİN
1 Yumurta
1 su bardağından 2 Parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Yarım paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
ÜZERİNİ VE YANLARINI KAPLAMAK İÇİN
150 gr. krem şanti (hazırlanmış)
1- 2 çorba kaşığı kakao
10 0 gr. fındık
1 kahve fincanı likörlü şekerli su (pastayı yumuşak tutmak için)
YAPILIŞI
KREMA:Bakır bir kapta yumurta, şeker, un kakao, karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca vanilya ve yağ konup karıştırılır.
PANDİSPANYA
1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Kakao ile un karıştırılıp elenir.
2- Bakır bir kapta yumurta ile şeker çarpılır. Koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa daha çarpılır.
3- Kakaolu elenmiş un konur. Kaşıkla karıştırarak kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
4- Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir.
5- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.
6- Kenarlara ve üste de krema sürülür, kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır
7- Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karışırsa bozulur.) Krema pompasına doldurulup pastanın üzeri zevke göre süslenir.
Not
1) Pastanın üzeri, krem şanti yerine, aralarına sürülen krema ile de süslenebilir.
2) Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.