Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çikolatalı ve glazürlü mini pastalar

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
Çikolatalı ve glazürlü mini pastalar.


656108_298x298.jpg



Nelere ihtiyacımız var?
3 adet (20 cm. çapında) hazır pasta tabanı
300 gr. hazır pasta kreması
150 gr. şeker hamuru
150 gr. bitter çikolata
Kayısı jölesi
2 çorba kaşığı frambuaz likörü (veya frambuaz şurubu)
12 adet physalis (güney feneri) tropik meyve

Nasıl yapıyoruz?
Küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı hazır sıcak krema ile karıştırın. (Eğer hazır krema yerine ev yapımı krema kullanmak isterseniz; 250 ml. sütü, 2 adet yumurta sarısı, 20 gr. un, 60 gr. tozşeker ve bir tutam tuz ile pişirip kremayı hazırlayabilirsiniz.) Frambuaz şurubu veya likörünü ve suyu karıştırıp pasta tabanını ıslatın. Hazırladığınız çikolatalı karışımı ıslattığınız pasta tabanlarına spatula yardımı ile sürüp üst üste dizin. Daha sonra 3 paralel şerit kesip 16 adet 4 cm. ’lik kare parça çıkartın. Kaynayan kayısı jölesini fırçayla üzerlerine sürüp düz bir tepsiye dizin ve soğutun. Ayrı bir yerde şeker hamurunu benmari usulü eritin. Physalis meyvelerine erittiğiniz şeker hamurunu az miktarda sürün. Şeker hamurunun kalanına parçalara böldüğünüz 50 gr. çikolatayı ekleyip karıştırarak glazür elde edin. İçine bir parça su ilave ederek karışımın akıcılığını artırın. Mini kare pastaları tepsiden almadan üzerlerine çikolatalı glazürü aktarın. Physalis’le süsleyip servis tabağına aldıktan sonra servis yapın.
 
Üst Alt