-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Çikolatalı Unsuz Pasta
Malzeme
5 yumurta akı
5 yumurta sarısı
200 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
250 gr ince çekilmiş ceviz içi
¾ su bardağı toz şeker
5 yumurta sarısı
200 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
250 gr ince çekilmiş ceviz içi
¾ su bardağı toz şeker
Üzerine
2 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı süt
1.5 çay bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı kakao
Kalpli çikolatalar
1 su bardağı süt
1.5 çay bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı kakao
Kalpli çikolatalar
Yapılışı
Yumurta akını kar beyazı haline getirin.
Ayrı bir yerde benmari usulü tereyağını ve çikolatayı eritin. Ilımaya bırakın.
Ilıdıktan sonra şekeri ekleyip çırpın. Yumurta sarılarını ilave edin. Cevizi ekleyip çırpın. Yumurtanın akını ekleyip spatula ile karıştırın.
Yağladığınız fırın kabına hamuru döküp 160 derecede 30 dk pişirin ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi süt ve vişne suyu ile çırpın.
Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üzerini kaplayın. Kakao serpip ve çikolata ile süsleyin.
Ayrı bir yerde benmari usulü tereyağını ve çikolatayı eritin. Ilımaya bırakın.
Ilıdıktan sonra şekeri ekleyip çırpın. Yumurta sarılarını ilave edin. Cevizi ekleyip çırpın. Yumurtanın akını ekleyip spatula ile karıştırın.
Yağladığınız fırın kabına hamuru döküp 160 derecede 30 dk pişirin ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi süt ve vişne suyu ile çırpın.
Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üzerini kaplayın. Kakao serpip ve çikolata ile süsleyin.