- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94

Malzemeler:
- 6 Adet Yumurta (2 yumurta + 4 yumurta sarısı)
- 1/2 (yarım) Su Bardağı (65 gr.) Toz Şeker
- 250 Gr. Bitter Çikolata
- 100 Gr. Tereyağ
- 250 ml. Krema
Yapılışı:
- Minik bir sos tenceresinde
Karışımı bir kenara alın ve arada sırada karıştırarak iyice ılınmasını sağlayın.
4 Yumurta sarısını



Ayrı bir kapta 2 yumurtayı da 4-5 dk. mikser ile iyice köpürene kadar çırpın.
İki -çırpılmış- yumurtalı karışımı bir kapta birleştirin ve 1-2 dk. daha çırpın.
Yumurtalı karışıma

Yaklaşık 20x25 cm. ölçülerinde bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
Kabı içi kaynar su dolu başka bir kabın içine oturtun.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında

Fırından çıkıp


NOTLAR;
- Pişirmek için en kolay yöntem kapaklı bir Borcam kullanmak. Dikdörtgen ya da kare bir borcam'ın kapağına yağlı kağıt serin ve karışımı boşaltın. Borcam'ın alt kısmına da kaynar su doldurun ve kapağı üzerine yerleştirin.
- Üstteki kap
- Tarifi; tek tek muffin gibi de hazırlayabilirsiniz. Karışımı; 12'li muffin kalıbının içine yerleştirdiğiniz
- Tatlı; fırından ilk çıktığında
- Çikolata olarak; bitter kuvertur kullandık. Kuvertur bulamazsanız
- Kremayı 200 ml. de kullanabilirsiniz

ÖNERİ;
* Tatlıyı yuvarlak Borcam'da pişirip

