Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çikolatalı Terin

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
4741820338_7b6e069e9d.jpg

Malzemeler:

  • 6 Adet Yumurta (2 yumurta + 4 yumurta sarısı)
  • 1/2 (yarım) Su Bardağı (65 gr.) Toz Şeker
  • 250 Gr. Bitter Çikolata
  • 100 Gr. Tereyağ
  • 250 ml. Krema
Yapılışı:


  • Minik bir sos tenceresinde
    virgul.gif
    orta ateşte
    virgul.gif
    krema ve tereyağını ısıtın. Tereyağ eriyip
    virgul.gif
    krema kaynama noktasına gelince ateşten alın
    virgul.gif
    minik parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve kremanın sıcaklığı ile erimesini sağlayın.


Karışımı bir kenara alın ve arada sırada karıştırarak iyice ılınmasını sağlayın.
4 Yumurta sarısını
virgul.gif
şeker ile birlikte
virgul.gif
şeker eriyip
virgul.gif
karışım köpük köpük oluncaya kadar 7-8 dk. mikser ile çırpın.
Ayrı bir kapta 2 yumurtayı da 4-5 dk. mikser ile iyice köpürene kadar çırpın.
İki -çırpılmış- yumurtalı karışımı bir kapta birleştirin ve 1-2 dk. daha çırpın.
Yumurtalı karışıma
virgul.gif
çikolatalı karışımı ekleyin ve elinizle çok nazikçe -köpüğünü fazla söndürmeden- karıştırın.
Yaklaşık 20x25 cm. ölçülerinde bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
Kabı içi kaynar su dolu başka bir kabın içine oturtun.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında
virgul.gif
45 dk. pişirin.
Fırından çıkıp
virgul.gif
ılınınca derin dondurucuya koyun ve en az 4-5 saat bekletin.
4741184087_4d9f1c4fd8.jpg




NOTLAR;


  • Pişirmek için en kolay yöntem kapaklı bir Borcam kullanmak. Dikdörtgen ya da kare bir borcam'ın kapağına yağlı kağıt serin ve karışımı boşaltın. Borcam'ın alt kısmına da kaynar su doldurun ve kapağı üzerine yerleştirin.
  • Üstteki kap
    virgul.gif
    alttaki suya değebilir çok sorun değil.
  • Tarifi; tek tek muffin gibi de hazırlayabilirsiniz. Karışımı; 12'li muffin kalıbının içine yerleştirdiğiniz
    virgul.gif
    muffin kağıtlarının içine pay edin. Alt kısmına uygun bir borcam ya da derin bir tepsi yerleştirerek pişirin. Bu şekilde servisi ve dondurucuda saklaması da daha pratik olur.
  • Tatlı; fırından ilk çıktığında
    virgul.gif
    sulu kıvamlı olabilir
    virgul.gif
    sakın panik yapmayın
    virgul.gif
    dışarıda ılınıp
    virgul.gif
    dondurucuda bekleyince kıvamı oturuyor.
  • Çikolata olarak; bitter kuvertur kullandık. Kuvertur bulamazsanız
    virgul.gif
    3 paket bitter çikolata da işinizi görür ama mümkün olduğunca kakao oranı yüksek çikolata kullanmaya çalışın.
  • Kremayı 200 ml. de kullanabilirsiniz
    virgul.gif
    hazır satılan minik kutular 200 ml. çünkü. Biz; 1 kg.luk krema aldığımız için 250 ml. kullandık.

4741820412_eab24584a8.jpg



ÖNERİ;

* Tatlıyı yuvarlak Borcam'da pişirip
virgul.gif
altına ince bir kat pandispanya yerleştirebilirsiniz. Şahane bir pasta olur. Altta pandispanya
virgul.gif
üstünde ölümüne çikolatalı bir mus katmanı. İşte bu tarif ile o pastayı yapmanız mümkün..​
 
Üst Alt