Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çikolatalı Pizza

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79




Malzemeler
3 su bardağı un
Yarım paket instant hamur mayası
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince ılık su
Tuz
Üzeri için
Çikolata kreması
Beyaz ve siyah damla çikolata
Toz Antep fıstığı

Yapılışı
Unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçeği yağı ve sütü ilave ederek yoğurun. Yavaş yavaş su ekleyerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika mayalanması için bekletin. Dinlenen hamuru ikiye bölün. üzerine un serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak açın. Kelepçeli fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye yayın. önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcakken ortasına çikolata kremasını bolca sürün. Soğuyunca üzerine damla çikolataları serpin. Toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
 
Üst Alt