- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94

Malzemeler
350 g. çikolata, küçük parçalara bölünmüş
50 g. tereyağı
150 g. şeker
1 tutam tuz
50 g. un
1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı
6 adet kahve fincanı ya da sufle kabının iç yüzünü tamamen tereyağı ile yağlayıp

Çikolatayı derince bir kaseye koyup bain-marie usulü eritin. Ilımaya bırakın.
Derince bir kasede mikser ile tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurta ve şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve vanilyayı ekleyin. Ilımaya bıraktığınız çikolatayı spatula ile alt üst ederek karışıma yedirin.
Hamuru hazırladığınız fincan/ sufle kaplarına eşit şekilde dağıtın. Önceden ısıttığınız fırında 10 -12 dakika pişirin. İsteğe gore dondurma ya da krema ile servis edin.