Çikolatalı Katmer Poğaça Tarifi
1 Kilo un
2 yumurta
1/2 bardak siviyag (150 ml) (büyük kulplu cay bardagi ile yarim bardak)
yarim litre süt
1 maya
1 kabartmatozu
1 vanilya
4 yemek kasigi seker
bir fiske tuz
hamuru acacak kadar nisasta
ici icin 200 g Nutella ( Cokokrem)
Üzeri için:
200 g file badem
kahve sütü
Tüm hamur malzemelerini karistirip yumusakbir hamur yogurun
ceviz büyüklügünde yaklasik 30 tane beze yapin
onar tane olmak üzere üc gruba ayirin
yer bezeyi nisasta ile tabak büyüklügünde acin
10 tane acmis oldugunuz hamurlari üstüste koyup herpsini birden yaklasik 1/2 cm kalinliginda acin
resimde görüldügü sekilde 12 parcaya kesin
icerisine bir tatli kasigi kadar Nutella sürüp rulo yapin
üzerini kahve sütüne bandirip badem filesine bulayin
firin tepsisine dizin
yaklasik 1 saat kadar mayalanmasini bekleyin
180° C derecede üzeri kizarincaya kadar pisirin


1 Kilo un
2 yumurta
1/2 bardak siviyag (150 ml) (büyük kulplu cay bardagi ile yarim bardak)
yarim litre süt
1 maya
1 kabartmatozu
1 vanilya
4 yemek kasigi seker
bir fiske tuz
hamuru acacak kadar nisasta
ici icin 200 g Nutella ( Cokokrem)
Üzeri için:
200 g file badem
kahve sütü

Tüm hamur malzemelerini karistirip yumusakbir hamur yogurun
ceviz büyüklügünde yaklasik 30 tane beze yapin
onar tane olmak üzere üc gruba ayirin
yer bezeyi nisasta ile tabak büyüklügünde acin
10 tane acmis oldugunuz hamurlari üstüste koyup herpsini birden yaklasik 1/2 cm kalinliginda acin
resimde görüldügü sekilde 12 parcaya kesin
icerisine bir tatli kasigi kadar Nutella sürüp rulo yapin
üzerini kahve sütüne bandirip badem filesine bulayin
firin tepsisine dizin
yaklasik 1 saat kadar mayalanmasini bekleyin
180° C derecede üzeri kizarincaya kadar pisirin
