Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
4,5 fincan un,
1 litre+3 su bardağı süt,
2 su bardağı şeker,
150 gr. margarin,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 paket vanilya.
Üzeri için
1 paket çikolata sosu,
3,5 bardak süt.
Margarin ve sıvı yağ tencerenin içerisine konulup, margarin eriyinceye kadar ısıtılır.Ardından içerisine un ilave edilerek, hafif rengi dönünceye kadar kavrulur.Üzerine süt ve şeker ilave edilip, muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırılarak pişirilir.Piştikten sonra içerisine vanilya ilave edilip, mikser ile 10-15 dakika kadar çırpılır.Hazırlanan tavuk göğsü tatlısı ıslatılmış borcamın içerisine dökülür.Üzeri için 1 paket çikolata sosu 3,5 su bardağı süt ile pişirilir ve ılınmış olan muhallebinin üzerine dökülür.Çikolata sosu ılındıktan sonra buz dolabın kaldırılır ve tatlının iyice soğuması sağlanır.Yaklaşık 2 saat sonra servise hazırdır.
4,5 fincan un,
1 litre+3 su bardağı süt,
2 su bardağı şeker,
150 gr. margarin,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 paket vanilya.
Üzeri için
1 paket çikolata sosu,
3,5 bardak süt.
Margarin ve sıvı yağ tencerenin içerisine konulup, margarin eriyinceye kadar ısıtılır.Ardından içerisine un ilave edilerek, hafif rengi dönünceye kadar kavrulur.Üzerine süt ve şeker ilave edilip, muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırılarak pişirilir.Piştikten sonra içerisine vanilya ilave edilip, mikser ile 10-15 dakika kadar çırpılır.Hazırlanan tavuk göğsü tatlısı ıslatılmış borcamın içerisine dökülür.Üzeri için 1 paket çikolata sosu 3,5 su bardağı süt ile pişirilir ve ılınmış olan muhallebinin üzerine dökülür.Çikolata sosu ılındıktan sonra buz dolabın kaldırılır ve tatlının iyice soğuması sağlanır.Yaklaşık 2 saat sonra servise hazırdır.