- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Servis
6 kişi
Hazırlanma Süresi
60 dk
Pişirme Süresi
30 dk
Tarif
Kapkek kalıbının içine kapkek kağıtlarını yerleştirin. Tereyağını eritip soğuması için kenara alın. Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpın. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabına eleyin. Kuru karışımı ve sütü aşamalı olarak yumurtalara ilave edip çırpmaya devam edin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını ilave edip karıştırın. En son çikolataları ekleyip yeniden karıştırın. Hazırladığınız karışımı kapkek kalıbına paylaştırın. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için pudra şekeri ve tereyağını mikser yardımıyla çırpın. Krem peyniri ilave edip en az 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Üzerini streç film ile sarıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Pişen kapkekleri nemlenmemeleri için bir telin üzerine alıp soğumaları için bekletin. Sıkma torbasını hazırladığınız krema ile doldurun. Kremayı kapkeklerin üzerine sıkın. Kapkeklerinizi dilerseniz şeker hamuruyla da süsleyebilirsiniz. Bunun için istediğiniz renk şeker hamurunu çok az yoğurun. Tezgaha ve hamura biraz nişasta serpip oklava yardımıyla çok inceltmeden açın. Kalp şeklinde bir kalıp ile hamuru kesin. Ayrı bir şeker hamurunu yine aynı şekilde açıp kalıp yardımıyla küçük kalpler çıkartın. Büyük kalplerin üzerine harf baskısı ile istediğiniz metni yazın. Kapkeklerinizi hazırladığınız süsler ile dekore edip servis yapın.
Malzeme
160 gram tereyağı
200 gram toz şeker
130 gram un
2 adet yumurta
160 ml süt
120 gram ince doğranmış bitter çikolata
50 gram kakao
6 gram kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
300 gram pudra şekeri
50 gram tereyağı
125 gram krem peynir
6 kişi
Hazırlanma Süresi
60 dk
Pişirme Süresi
30 dk
Tarif
Kapkek kalıbının içine kapkek kağıtlarını yerleştirin. Tereyağını eritip soğuması için kenara alın. Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpın. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabına eleyin. Kuru karışımı ve sütü aşamalı olarak yumurtalara ilave edip çırpmaya devam edin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını ilave edip karıştırın. En son çikolataları ekleyip yeniden karıştırın. Hazırladığınız karışımı kapkek kalıbına paylaştırın. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için pudra şekeri ve tereyağını mikser yardımıyla çırpın. Krem peyniri ilave edip en az 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Üzerini streç film ile sarıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Pişen kapkekleri nemlenmemeleri için bir telin üzerine alıp soğumaları için bekletin. Sıkma torbasını hazırladığınız krema ile doldurun. Kremayı kapkeklerin üzerine sıkın. Kapkeklerinizi dilerseniz şeker hamuruyla da süsleyebilirsiniz. Bunun için istediğiniz renk şeker hamurunu çok az yoğurun. Tezgaha ve hamura biraz nişasta serpip oklava yardımıyla çok inceltmeden açın. Kalp şeklinde bir kalıp ile hamuru kesin. Ayrı bir şeker hamurunu yine aynı şekilde açıp kalıp yardımıyla küçük kalpler çıkartın. Büyük kalplerin üzerine harf baskısı ile istediğiniz metni yazın. Kapkeklerinizi hazırladığınız süsler ile dekore edip servis yapın.
Malzeme
160 gram tereyağı
200 gram toz şeker
130 gram un
2 adet yumurta
160 ml süt
120 gram ince doğranmış bitter çikolata
50 gram kakao
6 gram kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
300 gram pudra şekeri
50 gram tereyağı
125 gram krem peynir