-
- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 17,522
-
- MFC Puanı
- 3,901
Çiğ börek, Çiğ börek nedir, Çiğ börek nasıl yapılır?
Çiğ börek malzemeleri
Hamuru için;
-3 bardak un
– 1 bardak su
-½ kaşık tuz
-1 kaşık sirke
Kıymalı iç harç için;
-300 gr kıyma
-1 soğan
-½ kaşık tuz
-¾ çay bardağı su
– Sıvı yağ
Çiğ börek tarifi
Öncelikle derin bir kabın içine unu koyun. Sirke ve tuzunu ekleyin. Üzerine de yavaş yavaş suyunu ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamını alınca üzerini temiz bir bezle kapatın.
Bu esnada soğanları ince ince doğrayın. Bir kabın içinde kıyma, tuz ve soğanı alın ve karıştırın. En son suyunu ilave edin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan bir parça alın ve unladığınız tezgâhta tabak boyunda alın. İçine harcını koyun. Kapattıktan sonra kenarlarına çatalla bastırın
Derin bir tavada yağı kızdırın ve börekleri kızartın.
ALINTIDIR.