Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çıbanların Bitkisel Tedavisi Nasıl Olur?

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Çıban için bitkisel çözüm yolları çıbanın iyileşmesine yardımcı olacaktır. Çıban deride yaygın bir şekilde görülen içi irinli lezyonlardır. Ciltte çok sert, ağrılı ve kırmızı renkli şişlikler şeklinde ortaya çıkarlar. Bölgede enfeksiyona sebep olan genellikle streptokok bakterisidir. En fazla görüldüğü alanlar saç kökleri, yüz koltuk altı, boyun, kalçada kaba etlerde, omuz ve sırt gibi alanlarda etkili olurlar. Daha çok giyilen giysilerin sürtündüğü yerde meydana gelirler. Bu çıbanların tedavisi de çok uzun süreli devam edebilir. Çıban farklı türlerde olduğundan, bazıları bir yıl bile devam eden bir tedavi sürecine sahiptir. Kişilerin bağışıklık sistemi zayıfladığı zaman çıbanın ortaya çıkması daha riskli hale gelir. Çıbanın tedavisi arasında tıbbi yöntemlerden başka, bitkisel çözüm yolları da en çok kullanılan yöntemlerdir. Bu destekleyici tedaviyle çıbanın olgunlaşması, etkisini yitirmesi ve yeniden oluşmaması için gerekenler yapılabilir.​

Çıban için bitkisel çözüm önerileri nelerdir?​

Sıcak kompres yapmak: Bu uygulama özellikle başlangıç aşamasında çıbanın yumuşamasına faydalı olmaktadır. Bu etki sayesinde çıbanın içinin boşalması kolay olur. Çıbanın içindeki irin boşaltılırsa, geçmesi daha kolay olur. Hem ağrısı az olur, hem de iyileşmesi hızlanır. Bunun için gerekli olanlar;

3-4 litre sıcak su
Temizleme bezi
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Hafif bir sabun ve ılık su

İlk olarak ılık su ve yumuşak bir sabun kullanarak, çıbanın olduğu bölgeyi temizleyin. Sıcak suyun içerisine tuz ilave edin. Temizleme bezini bu suyla ıslatarak, sıkın ve çıbanın olduğu bölgeye sıcak kompres yapın. Temizleme bezini çıbanın olduğu bölgede 10-15 dakika tutun. Her yaptığınızda bezi iyice temizleyin. Çünkü çıbanlarda hijyen çok önemlidir. Bunu günde 3-4 defa tekrarladığınız takdirde, çıban hızla olgunlaşır.

Çay ağacı yağı: Bu yağın antibiyotik özelliği, anti bakteriyel ve anti fungal özelliği olması nedeniyle cilt sorunlarında kullanılabilir. Özellikle ciltteki mantar ve sedef hastalığına iyi gelen çay ağacı yağı, çıbanların tedavisi içinde etkili olur. Uygulama yaparken çıbanların olduğu alan önce ılık suyla yıkanır. Daha sonra çıbanın olduğu alan birkaç damla çay ağacı yağıyla kompres yapılır. Cildin hassas bir yapıya sahip olması halinde, çay ağacı yağını suyla birlikte seyreltip kullanın. Daha sonra çıbanın üzerini bandajlayın. Bu sırada ellerinizin temiz olmasına özen gösterin. Çıban bulaşıcı özelikte olduğu için, hijyene önem verilmelidir. Bunu günde 2-3 defa yapın.

Tespih ağacı (Neem bitkisi): Hint leylak olarak ta tanınan tespih ağacı çıbanlarda kullanılan bitkisel çözümlerden biridir. Bu bitki anti bakteriyel, antioksidan, anti fungal etkide, anti ülser ve anti viral etkidedir. Diş, deri, enfeksiyon ve iltihabik sorunlarda kullanılır. Çıbanlarda bir avuç tespih ağacı yaprağını sıcak suyun içinde demleyin. Bunu çıbanın olduğu yere sürün.

Keten tohumu: Havanda dövdüğünüz keten tohumunu balla karıştırın. Bunu çıbanın üzerine sarın. Bununla çıbanın irini akar ve kurur.

Kara boynuz otu: Un haline gelinceye kadar dövün ya da robottan çekin. Bu kara boynuz otu tohumlarını lapa gibi çıbanın üzerine sarın.

Kudret narı: Kudret yağı yağı günde 2-3 defa çıbanların üstüne sürülebilir.

Kuru üzüm ve iç yağı: Kuru üzüm ve sığır iç yağını merhem gibi olana kadar karıştırın. Bunu çıbanın üzerinde beklettiğinizde, içindeki iltihap akacaktır.

Marul: Lapa haline gelene kadar dövdüğünüz marul yapraklarını çıbana sarın. Bunu isterseniz sıcak suyun buharında haşlanan marul yapraklarıyla da uygulayabilirsiniz.

Ardıç bitkisi: Ezilen ardıç dallarını, suda iyice kaynatın. Bu suda ıslattığınız bezi çıbanın üstüne sarın.

Çıbanlar için bitkisel çözüm önerilerinde amaç çıbanın yumuşayarak, olgunlaşarak içinde bulunan iltihabın dışarıya akıtılmasıdır. Bitkisel çözümler genellikle haricen çıbanlara uygulanır. Düzenli olarak yapıldığında, kısa sürede çıbanlardan kurtulmanız sağlanır.​
 
Üst Alt