-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
Malzemeler : (4-6 kişi için)
100 gr Ceviz ya da Fındık İçi
2 dilim Ekmek İçi
2 kahve fincanı Zeytinyağ
1
5 kahve fincanı Sirke
2 diş Sarımsak
Tuz
Hazırlanışı :
Cevizler (ya da fındıklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir). Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak
iyice karıştırılır ve yine ezilir.
Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır. Bir yandan ezerken
ceviz ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır.
Son olarak tuz
2 diş dövülmüş sarımsak
sirke katılır ve iyice karıştırılır. Koyu olursa içine bir parça su katılabilir.
Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak kullanılır.
100 gr Ceviz ya da Fındık İçi
2 dilim Ekmek İçi
2 kahve fincanı Zeytinyağ
1
2 diş Sarımsak
Tuz
Hazırlanışı :
Cevizler (ya da fındıklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir). Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak
Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır. Bir yandan ezerken
Son olarak tuz
Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak kullanılır.