Ferahlık hissi verip hazmı kolaylaştıran semizotu; ceviz, yoğurt, sarımsak ve mayonez ile birleşip nefis bir salataya dönüşüyor. Hem görünümü şık hem de hazırlaması kolay semizotu salatası ile sevdiklerinize alternatif bir lezzet sunabilirsiniz.
Malzemeler,
(4 kişilik)
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
500 gram semizotu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
Hazırlanışı,
Yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsağı geniş bir kapta karıştırın.
Yıkanmış ve yaprakları ayıklanmış semizotunu yoğurtlu karışımın üzerine ekleyip, hafifçe karıştırın.
Tavaya sıvı yağ koyun ve kızdıktan sonra cevizi ekleyip orta ısılı ateşte 1-2 dakika kavurun.
Ardından cevizin üzerine kırmızıbiberi ekleyin ve hemen ocaktan alın.
Cevizleri ocaktan aldıktan sonra, üzümleri ekleyip hafifçe karıştırın.
Hazırlanan bu sosu, semizotunun üzerinde gezdirin.
İsteğinize göre küçük domateslerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Malzemeler,
(4 kişilik)
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
500 gram semizotu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
Hazırlanışı,
Yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsağı geniş bir kapta karıştırın.
Yıkanmış ve yaprakları ayıklanmış semizotunu yoğurtlu karışımın üzerine ekleyip, hafifçe karıştırın.
Tavaya sıvı yağ koyun ve kızdıktan sonra cevizi ekleyip orta ısılı ateşte 1-2 dakika kavurun.
Ardından cevizin üzerine kırmızıbiberi ekleyin ve hemen ocaktan alın.
Cevizleri ocaktan aldıktan sonra, üzümleri ekleyip hafifçe karıştırın.
Hazırlanan bu sosu, semizotunun üzerinde gezdirin.
İsteğinize göre küçük domateslerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.