-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Cevizli Kadayıf
Malzemeler
1 su bardağı ceviz içi
Yarım kilo tel kadayıf
1 kilogram toz şeker
2,5 bardak su
200 kilogram tereyağı
1 çorba kaşığı dut pekmezi
Yapılışı
Toz şeker ile suyu ocağa koyunuz. 5 dakika kaynatınız. Soğuması için bekletiniz.
Genişçe bir tepsiyi yağlayınız ve içine 1 çorba kaşığı pekmezi dökerek tepsinin her yanına yayınız. Cevizleri dövünüz.
Yağı eritiniz ve soğuduktan sonra kadayıflarla harmanlayınız.
Kadayıfların yarısını tepsiye döşeyiniz, üstüne ellerinizle güzelce bastırınız ve cevizleri eşitçe serpiniz. Ayırdığınız kadayıfları da üstüne tekrar yayınız ve yeniden bastırınız.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtınız ve kadayıfı fırına sürünüz. Üzerisi pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuyan şerbetini eşit olarak kepçe ile dökünüz.
Soğuyunca servis ediniz. Afiyet olsun
1 su bardağı ceviz içi
Yarım kilo tel kadayıf
1 kilogram toz şeker
2,5 bardak su
200 kilogram tereyağı
1 çorba kaşığı dut pekmezi

Yapılışı
Toz şeker ile suyu ocağa koyunuz. 5 dakika kaynatınız. Soğuması için bekletiniz.
Genişçe bir tepsiyi yağlayınız ve içine 1 çorba kaşığı pekmezi dökerek tepsinin her yanına yayınız. Cevizleri dövünüz.
Yağı eritiniz ve soğuduktan sonra kadayıflarla harmanlayınız.
Kadayıfların yarısını tepsiye döşeyiniz, üstüne ellerinizle güzelce bastırınız ve cevizleri eşitçe serpiniz. Ayırdığınız kadayıfları da üstüne tekrar yayınız ve yeniden bastırınız.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtınız ve kadayıfı fırına sürünüz. Üzerisi pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuyan şerbetini eşit olarak kepçe ile dökünüz.
Soğuyunca servis ediniz. Afiyet olsun