- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
100 gram ceviz içi
250 gram tereyağı
2 su bardağı un
1,5 su bardağı süzme bal
3 su bardağı kaynar su
1 kahve fincanı su
Cevizli Ballı Helva Nasıl Yapılır?
Balı derin bir kaba aktarıp üzerine kaynar suyu ekleyin ve hızla karıştırarak iyice eritin. Diğer yandan yağı büyük bir teflon tencerede eritin. Eğer varsa altı yuvarlak, bakır helva tenceresi bu iş için idealdir. Unu yavaş yavaş tencereye aktarıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın. En az 20-30 dakika rengi sütlü kahve oluncaya kadar kavurun. Helvanın parlak olması için bu aşamada su ekleyip 1 dakika daha karıştırın. Üzerine sıcak ballı suyu ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp helvayı kısık ateşte, kaynayıp fokurdamaya başlayıncaya kadar pişirin. Kaynayan helva artık suyunu çekmiş demektir ve bu aşamada ocaktan alınması gerekir. Ocaktan aldığınız helvayı 5 dakika kadar dinlendirin ve ceviz taneleri ya da bademle süsleyip ılık ya da soğuk olarak servis sunun.
100 gram ceviz içi
250 gram tereyağı
2 su bardağı un
1,5 su bardağı süzme bal
3 su bardağı kaynar su
1 kahve fincanı su
Cevizli Ballı Helva Nasıl Yapılır?
Balı derin bir kaba aktarıp üzerine kaynar suyu ekleyin ve hızla karıştırarak iyice eritin. Diğer yandan yağı büyük bir teflon tencerede eritin. Eğer varsa altı yuvarlak, bakır helva tenceresi bu iş için idealdir. Unu yavaş yavaş tencereye aktarıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın. En az 20-30 dakika rengi sütlü kahve oluncaya kadar kavurun. Helvanın parlak olması için bu aşamada su ekleyip 1 dakika daha karıştırın. Üzerine sıcak ballı suyu ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp helvayı kısık ateşte, kaynayıp fokurdamaya başlayıncaya kadar pişirin. Kaynayan helva artık suyunu çekmiş demektir ve bu aşamada ocaktan alınması gerekir. Ocaktan aldığınız helvayı 5 dakika kadar dinlendirin ve ceviz taneleri ya da bademle süsleyip ılık ya da soğuk olarak servis sunun.