Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çetin Ceviz

Sindy

꧁༒ ♡ fσrum mєlєgí ♡ ༒꧂
Süper Moderatör
  • MFC Puanı
    63,931
ÇETİN CEVİZ
Bu bilgiyi biliyormuydunuz?

"90 yaşlarında bir teyzeden bugün güzel
bir bilgi öğrendim.
Yaklaşık 1.5 yıl önce Köyde birinden parayla ceviz almıştık. Eve gelip açmaya çalıştığımda Cevizler o kadar serttiler ki kırmakta çok zorlandım kırılsa bile içindeki perdeside sanki dış kabuğu gibi sertti ve ne bütün ne yarım şekilde ayrılmıyorlardı. Un ufak oluyorlardı, çok nadir arada yarım falan çıkıyordu.1.5 yıl oldu hala ceviz bitmedi..
Bugün o çetin cevizlerin nasıl kolay açılabileceğini öğrendim..
-1 tencerede su kaynatıyoruz, cevizleri içine atıp ocağı kapatıp 10dk. kadar bekliyoruz. Sonra cevizleri dışarı çıkarıp kuruluyorsunuz.İçine su girmiyor.Ve kolaylıkla çıkıyor.

FB_IMG_1651039249453.jpg

Üst Alt