-
- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 17,522
-
- MFC Puanı
- 3,901
Cennet çamuru, Cennet çamuru nasıl yapılır, Cennet çamuru tarifi nedir?
Cennet Çamuru Tarifi İçin Malzemeler
Cennet Çamuru Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı300 gram tel kadayıf100 gram antep fıstığı (toz)
Şerbeti için:
1 su bardağı su2 su bardağı toz şeker4-5 damla limon suyu
Şerbeti için:
1 su bardağı su2 su bardağı toz şeker4-5 damla limon suyu
Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?
Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?
İlk olarak geniş bir tencerenin içine su ve şekeri ekleyerek şerbeti hazırlama başlayın.
Yaklaşık 30 dakika kadar şerbeti ocakta kaynatın. Pişme işleminin sonlarına doğru limon suyunu da ilave edin.
Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Kadayıfları şehriye boyutunda olacak şekilde parçalayın.
Tereyağı ve kadayıfı bir tencereye alarak orta ateşte renk almayacak şekilde kavurun.
Kadayıfların içerisine antep fıstığının 3/4'ünü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hafifçe kavrulan karışımın içerisine azar azar şerbet ilave edin.
Tatlı tüm şerbeti çekip kıvam aldığında hazır demektir.
Kalan antep fıstığını da tatlının üzerine serpiştirin.
Cennet çamurunu kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Yaklaşık 30 dakika kadar şerbeti ocakta kaynatın. Pişme işleminin sonlarına doğru limon suyunu da ilave edin.
Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Kadayıfları şehriye boyutunda olacak şekilde parçalayın.
Tereyağı ve kadayıfı bir tencereye alarak orta ateşte renk almayacak şekilde kavurun.
Kadayıfların içerisine antep fıstığının 3/4'ünü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hafifçe kavrulan karışımın içerisine azar azar şerbet ilave edin.
Tatlı tüm şerbeti çekip kıvam aldığında hazır demektir.
Kalan antep fıstığını da tatlının üzerine serpiştirin.
Cennet çamurunu kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alıntıdır.