Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Casus Yazılımlar

TeuFeL

Çok Pişman Olan Hiç Pişman Olmamıştır.
MFC Üyesi
Konum
Cehennem
  • Üyelik Tarihi
    26 Eki 2016
  • Mesajlar
    1,643
  • MFC Puanı
    454
Casus Yazılımlar

Casus yazılım, izniniz olmadan, yeterli uyarıda bulunmadan veya size denetim olanağı vermeden kendini bilgisayarınıza yükleyebilen veya çalıştırabilen yazılımlardır. Casus yazılımlar bilgisayarınızı etkiledikten sonra herhangi bir belirti göstermeyebilir, ancak çoğu kötü amaçlı veya istenmeyen program bilgisayarınızın çalışma biçimini etkileyebilir. Örneğin, casus yazılım internet faaliyetinizi izleyebilir veya sizinle ilgili bilgi (örneğin, kimliğinizle ilgili bilgiler veya başka önemli bilgiler) toplayabilir, bilgisayarınızdaki ayarları değiştirebilir veya bilgisayarınızın yavaş çalışmasına neden olabilir.Casus yazılımlar genel olarak yazılımlar 3'e ayrılır.





1- Arka Kapı (Backdoor)

Arka kapı, belli bir TCP ya da UDP portundan gelecek saldırı amaçlı komutlar içindinleme yapan zararlı programlara verilen isimdir. Arka kapılar çoğunlukla istemci/sunumcu yapısında çalışmaktadır. Sunumcu bileşeni saldırılan bilgisayara yüklenmekte, istemci bileşeni ise saldırganın uzaktaki bilgisayarından çalıştırılarak sunumcuya bağlanılmaktadır. Bağlantı sonucunda saldırgan saldırılan bilgisayar üzerinde belli ölçülerde kontrol elde edebilmektedir: Dosya transferi, şifrelerin ele geçirilmesi, istenilen komutların çalıştırılması (Uzaktan Yönetim Amaçlı araçlar: SubSeven, BackOrifice, ve NetBus), başka bilgisayarlara, sistemlere devre dışı bırakma saldırılarıyapabilme(Zombies ya da Bot olarak da adlandırılırlar, Trinoo ve Tribe Flood Network) vb.

2- Keylogger

Keylogger kullanıcının klavyede dokunduğu tuşları kaydeden programlara verilen isimdir. Bu tür programlar aracılığıyla yazılan e-postalar, kullanılan kullanıcı isimleri/şifreleri, hazırlanan dokümanlar, kredi kartı bilgileri vb. kritik bilgiler gizlice kaydedilir ve saldırgan tarafından e-posta, dosya transferi vb. yollarla elde edilebilir. KeySnatch, Spyster ve KeyLoggerPro keylogger programlarına örnektir.

3- Rootkit

İşletim sistemi dosyalarını değiştirerek sistemin saldırganın amacı doğrultusundaçalışmasını sağlayan dosyalar toplamına verilen isimdir. Rootkit tarafından sistemüzerinde yapılan değişiklikler ile rootkitin varlığının tespiti zorlaştırılır. Örneğin rootkite ait dosyaların ya da ilgili işlemlerin listelenmesi engellenir. Rootkitler sisteme arka kapı, keylogger gibi saldırı araçları kurulması için kullanılabilir. LRK5, Knark, Adore ve Hacker Defender rootkitlere örnektir.
 
Üst Alt