Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Caron Sos

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Caron Sos
Malzemeler
Tuz
1 fincan sirke
1 çay kaşığı tarhun
5 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
4 yumurta sarısı
1 soğan
2 domates
1 tane biber​
Yapılışı
Soğanı çok ince doğrayın. Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarını başka bir yerde kullanmak için ayırın (tozla beraber pişerse, sos çok acı olur). Sirke, soğan, kıyılmış tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateşte sirke tadı kalmayana kadar pişirin. Maydanozu temizleyin ve incecik kıyın. Tereyağını yakmamaya özen göstererek eritin ve köpüğü ile dibine çöken tortusunu alıp ılık bir yerde tutun.
Yumurta çırpma kabına, yumurta sarılarını koyun ve daha önce hazırladığınız malzemelerle karıştırın. Üç çorba kaşığı su ilave edin ve biraz çırpın. Genişçe bir kaba iki parmak su doldurup ateşe koyun ve bunun içine yumurtalı kabı oturtun. Alltaki suyun sıcaklığı sonucu; yumurta sarıları krem haline gelene kadar çırparak pişirin. Yumurta kabını ocaktan alın ve ılık tereyağını yumurta sarısına karıştırmak suretiyle az az yedirin. Kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardığınız ve ince doğrayıp pişirdiğiniz domatese (domates ezmesi) tuz ilave edin, servise kadar, ılık bir yerde saklayın. Bu sosu bütün ızgara etlerin yanında servis edebilirsiniz.​
 
Üst Alt