Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Canikli: Kararları tanımamak anarşizmdir

Behice

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Ergenekon davası ile ilgili mahkemenin verdiği kararı eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrını eleştirdi, "Kaynağını anayasadan, yasalardan alan sistemi tanımamak anarşizmdir." dedi.

"ACABA YİNE GAF MI YAPTI DİYE DÜŞÜNDÜM"
Canikli, Giresun'da partisinin düzenlediği bayramlaşma törenine katılarak açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Silivri yargılamalarını meşru olarak görmüyoruz." şeklindeki açıklamalarını eleştiren Canikli, "Bu açıklamaları duyunca önce kulaklarıma inanamadım, acaba yine bir gaf mı yaptı diye düşündüm. Çünkü sayın Kılıçdaroğlu bunu zaman zaman yapıyor. Düşündüğü ile söylediği farklı oluyor." diye konuştu.

"BU KARARLARI TANIMAMAK ANARŞİZMDİR"
Canikli şunları söyledi: "Ne demek meşru değildir meşru olmaması demek, kaynağını anayasadan, yasalardan almayan bir kurulun yada mekanizmanın bir karar verdiği anlamına gelir. Böyle bir tanımlamanın anlamı tam anlamıyla anarşizmdir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin bu tavrı tam bir anarşist yaklaşımdır. Kaynağını anayasadan, yasalardan alan sistemi tanımamak anarşizmdir. Kararı veren bu mahkemeler, anayasal ve yasal mahkemelerdir. Mahkemenin verdiği karar net ve tartışmasız şekilde meşru karardır. O zaman baktığımızda CHP'nin bu tavrı anarşist bir tavırdır. Sistemi ortadan kaldırmaya, yok etmeye yönelik bir tavırdır. CHP ve Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak gerekiyor; Türkiye bugün 20 yıl 30 yıl öncesinin Türkiyesi değil. Meşruiyeti tartışacaksak, talimatla, hatta darbecilerin talimatı ile mahkemelerin idam ettiği başbakanlar ve bakanlar meselesini gündeme getirin."

Üst Alt