-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Calabria Usulü Karamelize İncirli Puding
MALZEMELER
Puding için
100 gram çiğ krema
60 gram iri taneli tozşeker
35 gram yumuşatılmış tereyağı
6 dilim pandispanya
2 adet yumurta
Süt
2 adet limon kabuğu
Kalıp için tozşeker ve
tereyağı
Karamelize incirler için
40 gram tozşeker
30 gram tereyağı
12 adet taze incir
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Puding için pandispanya dilimlerini sütle yumuşatın. Diğer malzemeleri ve yumuşattığınız pandispanya dilimlerini ufalayıp kaba aktarın. Tahta bir kaşıkla birkaç dakika karıştırın. 8 cm çapındaki 6 adet alüminyum kek (sufle) kalıbına tereyağını fırçayla sürdükten sonra iri taneli tozşeker serpin. Hazırladığınız karışımı kaplara paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Karamelize edilmiş incirler için yapışmaz yüzeyli tavada tereyağıyla tozşekeri eritin. 4-5 çorba kaşığı limon suyuyla sulandırıp tahta kaşıkla karıştırın. Karamel oluşmaya başladığında ikiye kesilmiş incirleri tavaya ekleyin. Her iki tarafını da soteleyerek karamelize edin.
Pudingi ters yüz edip servis tabağına aktarın. Halen ılık olan karamelize incirleri pudinglerin yanına yerleşecek şekilde servis tabağına dizin. Pudingin üzerine bir miktar karamelize suyundan gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
Puding için
100 gram çiğ krema
60 gram iri taneli tozşeker
35 gram yumuşatılmış tereyağı
6 dilim pandispanya
2 adet yumurta
Süt
2 adet limon kabuğu
Kalıp için tozşeker ve
tereyağı
Karamelize incirler için
40 gram tozşeker
30 gram tereyağı
12 adet taze incir
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Puding için pandispanya dilimlerini sütle yumuşatın. Diğer malzemeleri ve yumuşattığınız pandispanya dilimlerini ufalayıp kaba aktarın. Tahta bir kaşıkla birkaç dakika karıştırın. 8 cm çapındaki 6 adet alüminyum kek (sufle) kalıbına tereyağını fırçayla sürdükten sonra iri taneli tozşeker serpin. Hazırladığınız karışımı kaplara paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Karamelize edilmiş incirler için yapışmaz yüzeyli tavada tereyağıyla tozşekeri eritin. 4-5 çorba kaşığı limon suyuyla sulandırıp tahta kaşıkla karıştırın. Karamel oluşmaya başladığında ikiye kesilmiş incirleri tavaya ekleyin. Her iki tarafını da soteleyerek karamelize edin.
Pudingi ters yüz edip servis tabağına aktarın. Halen ılık olan karamelize incirleri pudinglerin yanına yerleşecek şekilde servis tabağına dizin. Pudingin üzerine bir miktar karamelize suyundan gezdirip servis yapın.