-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
BADEM ÇAĞLASI TURŞUSU (850 GR.lık kavanoz için)
Malzemeler
- 500 gr. çağla
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 diş sarmısak
- Çağlaları yıkayın ve baş taraflarını hafif kesin, kavanoza doldurun.
- Sarmısakları 2 ye bölüp çağlaların aralarına atın.
- Üzerine şeker, tuz ve sirkeyi koyun.
- En son çağlaların üstünü, kaynar suyla kavanozun ağzında boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
- Kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin.
- Suyu soğuduğu zaman tekrar çevirip güneş görmeyen bir yerde 15 gün kadar bekletin.
- Turşu açıldıktan sonra buzdolabında bekletirseniz, çabucak tadı değişmez.