Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Büzme Baklava

Ritsa

Bayan Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    5 Nis 2013
  • Mesajlar
    955
  • MFC Puanı
    1
Büzme Baklava

16lwtb4.jpg


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
3 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık, içine koymak için: iri ceviz parçaları

Arası için nişasta

Yapılışı:

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.Kalan iki uç kısmı birleştirin.Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltinÜzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün.
NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.

 
Üst Alt