• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Buzdolabında oluşan kötü koku nasıl giderilir?

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
undefined
Foto: shutterstock

Buzdolabı, yiyeceklerimizi uzun süre muhafaza ettiğimiz ve mutfağımızın en önemli eşyalarından biri. Yiyeceklerin yanlış bir şekilde yerleştirilmesi ve rutin olarak temizlenmemesi istenmeyen bir kokuya neden olabilir. Peki, buzdolabında oluşan kötü koku nasıl giderilir?
2
undefined
Foto: shutterstock

Besinlerimizi uzun süre taze tutan buzdolabı, mutfağımızın en önemli eşyalarından biri. Ancak düzgün bir şekilde temizlememek ve aldığımız yiyecekleri rastgele yerleştirmek buzdolabının kötü kokmasına neden olabilir. Fakat, birkaç pratik yöntemle oluşan kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.
3
undefined
Foto: shutterstock

Sirke ve su, buzdolabınızdaki kötü kokuyu gidermenize yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken; bir miktar elma sirkesi ve suyu bir kapta karıştırıp buzdolabına koymanız. Böylece hem bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz.
4
undefined
Foto: shutterstock

Limon dilimlerini veya açık bir şekilde karbonatı buzdolabına koyun. Bir süre beklettikten koku kaybolacaktır. Gıdalarınızı dikkatli muhafaza edin. Yemekleri kapağı olmadan veya açık bir şekilde yerleştirmeyin.

5
undefined
Foto: shutterstock

Tüm yiyeceklerinizi doğru yerleştirin. Sebze ve meyveleri kendi bölümlerine, kahvaltılıkları da üst rafa yerleştirin. En önemlisi de buzdolabınızı düzenli aralıklarla temizleyin.
 
Üst