-
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
-
- Mesajlar
- 1,593
-
- MFC Puanı
- 3

Malzemeler:
100 gram krema
100 gram çikolata
1 paket petibör bisküvi
Yarım çay bardağı tuzsuz fıstık
Yarım çay bardağı ceviz

Buz Kalıbında Mozaik Pasta Tarifi
İlk önce cezvemize kremayı döküp ocağa alıyoruz. Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan indiriyoruz.
Çikolatayı parçalara ayırıp sıcak kremanın içerisine koyuyoruz. Çikolata iyice eriyinceye kadar karıştırıp ardından da içerisine 1 paket petibör bisküviyi elimizle ufalayarak koyuyoruz.
Ceviz ve fıstığı da iri parçalar şeklinde dövüp çikolatalı karışıma ekleyip harmanlıyoruz. En son bu karışımı buz kalıplarına bastırıp üzerini kapatalım ve buluğa kaldırıp bekletelim.
Minik mozaik pasta hazırdır. Kalıplardan çıkartılıp servis tabaklarına alalım ve üzerlerine çikolata sosu ve toz fıstık ile süsleyerek servis yapabiliriz.