Büryan Tarifi
1 kg kemikli kuzu kol.
Eti Haşlamak İçin
1 adet soğan,
7-8 adet tane karabiber,
Tuz.
Pilavı İçin
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 su bardağı pirinç,
1 çorba kaşığı salça,
3 su bardağı et suyu,
Tuz.
Tencereye eti, karabiberi, tuzu ve kabuklarını soyduğumuz soğanı bütün olarak koyalım.
Etin üzerini geçecek şekilde suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirelim.
Pilavı için; tencereye tereyağını koyup eritelim.
Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip 5 dakika kavuralım.
Daha sonra salçayı ilave edip 1-2 dakika karıştıralım.
Tuzunu kontrol edelim ve az ise ilave edip karıştıralım.
Pilavı fırın kabına alalım.
Sonra pilavın üzerinde eşit olacak şekilde et suyunu gezdirerek dökelim.
Pilavın üzerine haşladığımız eti yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında derece fırında suyunu çekene kadar pişirelim.
Büryan Pilavımızı sıcak sıcak servis yapalım.
1 kg kemikli kuzu kol.
Eti Haşlamak İçin
1 adet soğan,
7-8 adet tane karabiber,
Tuz.
Pilavı İçin
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 su bardağı pirinç,
1 çorba kaşığı salça,
3 su bardağı et suyu,
Tuz.
Tencereye eti, karabiberi, tuzu ve kabuklarını soyduğumuz soğanı bütün olarak koyalım.
Etin üzerini geçecek şekilde suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirelim.
Pilavı için; tencereye tereyağını koyup eritelim.
Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip 5 dakika kavuralım.
Daha sonra salçayı ilave edip 1-2 dakika karıştıralım.
Tuzunu kontrol edelim ve az ise ilave edip karıştıralım.
Pilavı fırın kabına alalım.
Sonra pilavın üzerinde eşit olacak şekilde et suyunu gezdirerek dökelim.
Pilavın üzerine haşladığımız eti yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında derece fırında suyunu çekene kadar pişirelim.
Büryan Pilavımızı sıcak sıcak servis yapalım.