Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bulutsal Aİ'ye Özel Kişisel Verilerinizi Teslim Eder Misin?

Aİ'ye Özel Kişisel Verilerinizi Teslim Eder Misin?

• EVET

Kullanılan: 0 0.0%
  • HAYIR

• YORUMSUZ

• Kullanılan toplam oy
    1

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,260

Tüm verilerinizin ve dijital hayatınızın buluttaki bir yapay zekaya teslim edermisiniz ?​

2024-11-28-image-9-j_1100.webp

Kendi başlarına hareket edebilen ve karar alabilen otonom ajanlar, günümüzün sürekli büyüyen AI hype döngüsündeki son trenddir. Birçok şirket karmaşık, halüsinasyona yatkın AI ajanları üzerinde çalışıyor, ancak yeni bir girişim görünüşe göre çok daha ileri gitmeye çalışıyor.

Hugo Barra, David Singleton ve diğer eski Android "liderleri", ajansal AI teknolojisine odaklanan yeni bir girişim olan /dev/agents'ı duyurdu . Şirket, muhtemelen AI ajanları için ilk işletim sistemi olan, farklı AI hizmetlerini ve iletişim araçlarını tek bir çatı altında bir araya getirebilen ortak bir çerçeve yaratmak istiyor.

Barra, 2008'den 2013'e kadar Android'in kamuoyu yüzüydü ve yıllık geliştirici odaklı I/O konferansları sırasında Google temsilcisi olarak görev yaptı. Resmi X duyurusunda , yönetici kurduğu yeni şirketin Android'in köklerine döneceğini, yani odak noktasının temelde sıfırdan yeni bir işletim sistemi inşa etmek olacağını söyledi.

Şirketin kurucu ortağı olan Singleton, fintech şirketi Stripe'da baş teknoloji sorumlusu olarak çalışmadan önce Android'in mühendislik başkan yardımcısıydı. Bloomberg'e, mevcut AI teknolojisinin Android benzeri bir ana ihtiyacı olduğunu söyledi. "AI ajanlarının vaadini görebiliyoruz, ancak bir geliştirici olarak iyi bir şey inşa etmek çok zor," dedi.

2024-11-28-image-10-j_1100.webp

Nvidia, aracı AI'nın yapay zeka gelişiminin bir sonraki (vahşi?) sınırı olarak düşünülmesi gerektiğini açıklıyor . Aracı AI sistemleri, karmaşık sorunları kendi başlarına çözmek için karmaşık akıl yürütme ve yinelemeli planlama algoritmalarını kullanabilir. Kullanıcı veya son müşteri, bir AI aracısına anında bazı ilk talimatlar sağlar ve algoritmalar sihirli bir şekilde tüm sorunlarını sonsuza dek çözer.

/dev/agents'ın kurucularına göre, AI ajanları ortak, bulut tabanlı bir işletim sisteminde barındırılırsa gelişebilir. Singleton, bu varsayımsal internet işletim sisteminin farklı cihazlarda çalışacağını ve kullanıcılara akıllı telefonlar, bilgisayarlar, otomotiv platformları ve daha fazlasında karmaşık ajan AI teknolojisiyle etkileşime girmeleri için yeni bir kullanıcı arayüzü paradigması sağlayacağını söyledi.

Yeni duyurulan start-up, yeni işletim sistemi projesi üzerinde çalışmaya başlamak için gereken ilk fonları (56 milyon $) çoktan elde etti. Barra, /dev/agents'ın tüketici ve geliştirici teknolojilerinin kesiştiği noktada bir şeyler inşa etmekle ilgilenen kişileri işe alacağını söyledi. Üç farklı işletim sistemi nesli (Android, giyilebilir cihazlar, artırılmış gerçeklik) üzerinde çalışan mühendisler plana katılacak.

Bloomberg'in haberine göre yeni ekibe, Android'in ilk mühendislerinden Ficus Kirkpatrick ve ChromeOS tasarımcısı Nicholas Jitkoff da sırasıyla baş teknoloji sorumlusu ve baş tasarım sorumlusu olarak katılıyor.
Kaynak :

Kod:
https://www.techspot.com/news/105753-former-google-executives-plan-build-online-operating-system.html

Üst Alt