- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Bulgurlu Yeşil Mercimek Salatası
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı iri bulgur
- 4 adet yeşil soğan
- 1 adet doğranmış haşlanmış havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tane kırmızıbiber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Tuz- karabiber
- Pulbiber
Bir kap içine bulguru alın. Üzerini geçmeyecek kadar kaynar su dökün. Ağzını kapatın.
Yeşil mercimekleri yıkayın. Üzerine sıcak su alıp haşlayın. (taleri ezilmeyecek, kabuğundan ayrılmayacak şekilde) Suyunuz süzün.
Demlenen bulgurun ağzını açıp karıştırarak havalandırın.
Haşlanmış doğranmış havuçları üzerine dökün.
Kırmızıbiberi, maydanozu ve yeşil soğanı doğrayıp kenara alın.
Bir karıştırma kabının içine suyunu süzdüğümüz yeşil mercimeği, bulguru, doğranmış havuç ve kırmızıbiberi dökün.
Üzerine sıvıyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi döküp karıştırın. En sonunda üzerine doğranmış salatayı dökün. Bir iki defa karıştırıp, servis yapın.
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı iri bulgur
- 4 adet yeşil soğan
- 1 adet doğranmış haşlanmış havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tane kırmızıbiber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Tuz- karabiber
- Pulbiber
Bir kap içine bulguru alın. Üzerini geçmeyecek kadar kaynar su dökün. Ağzını kapatın.
Yeşil mercimekleri yıkayın. Üzerine sıcak su alıp haşlayın. (taleri ezilmeyecek, kabuğundan ayrılmayacak şekilde) Suyunuz süzün.
Demlenen bulgurun ağzını açıp karıştırarak havalandırın.
Haşlanmış doğranmış havuçları üzerine dökün.
Kırmızıbiberi, maydanozu ve yeşil soğanı doğrayıp kenara alın.
Bir karıştırma kabının içine suyunu süzdüğümüz yeşil mercimeği, bulguru, doğranmış havuç ve kırmızıbiberi dökün.
Üzerine sıvıyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi döküp karıştırın. En sonunda üzerine doğranmış salatayı dökün. Bir iki defa karıştırıp, servis yapın.