OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
2 demet pazı yaprağı
Yarım kilo orta yağlı kıyma
Yarım demet maydanoz
2 tane soğan
2 fincan pilavlık bulgur
2 kaşık margarin
2 kaşık salça
Hazırlanışı
Bulguru yıkayın ve biraz bekleyin. Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
Büyükçe bir kapta bulguru, kıymayı, doğradığınız soğanı, maydanozu, salçayı, tuzu, karabiberi ve margarini karıştırıp iyice yoğurun.
Pazıları kaynar su da biraz kaynatıp suyunu süzün ve saplarını kesin.
Hazırladığınız içi yaprakların arasına koyup sarın ve tencereye dizin. Sardığınız dolmaların üzerine tabak kapatın ve 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
2 demet pazı yaprağı
Yarım kilo orta yağlı kıyma
Yarım demet maydanoz
2 tane soğan
2 fincan pilavlık bulgur
2 kaşık margarin
2 kaşık salça
Hazırlanışı
Bulguru yıkayın ve biraz bekleyin. Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
Büyükçe bir kapta bulguru, kıymayı, doğradığınız soğanı, maydanozu, salçayı, tuzu, karabiberi ve margarini karıştırıp iyice yoğurun.
Pazıları kaynar su da biraz kaynatıp suyunu süzün ve saplarını kesin.
Hazırladığınız içi yaprakların arasına koyup sarın ve tencereye dizin. Sardığınız dolmaların üzerine tabak kapatın ve 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.