Bulgurlu ızgara patlıcan ruloları
2 adet patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç dolgusu için
2 su bardağı bulgur
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kişniş
1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
2 adet havuç
100 gram beyaz peynir
1 avuç maydanoz (ince doğranmış)
1/2 adetlimonun suyu
1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Öncelikle iç dolgusunu hazırlayalım; zeytinyağını yanmaz tabanlı bir tencereye alın ve hafifçe ısıtın. Isınan yağın içerisine kişniş ve zerdeçalı koyun.Baharatlar hafifçe kokusunu salınca, yıkadığınız bulgurları ilave edin ve yaklaşık 3-4 dakika boyunca güzelce kavurun.Ardından kaynar suyu ekleyin ve bulgurlar suyu çekene dek yaklaşık 20 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.Bulgur pişerken, patlıcanları hazırlayalım. Patlıcanları yıkayın ve boyuna bir şekilde ince ince dilimleyin.Bir fırça yardımıyla, dilimlediğiniz patlıcanların her iki yüzeyini, de yağlayın ve ardından ısınmış olan bir ızgarada patlıcanlar güzelce pişene dek, ara ara ters düz ederek pişirin.Suyunu çekmiş olan bulgura; rendelediğiniz havuçları, tuzunu, ufalanmış beyaz peyniri, limon suyunu ve ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin, güzelce karıştırın ve altını kapatın.Izgarada pişirdiğiniz patlıcan dilimlerinin içerisine, hazırladığınız iç dolgudan koyun ve güzelce rulo şeklinde sarın.Hazırladığınız ruloları bir servis tabağına alın ve ılık ya da soğuk olarak servis edin.
2 adet patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç dolgusu için
2 su bardağı bulgur
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kişniş
1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
2 adet havuç
100 gram beyaz peynir
1 avuç maydanoz (ince doğranmış)
1/2 adetlimonun suyu
1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Öncelikle iç dolgusunu hazırlayalım; zeytinyağını yanmaz tabanlı bir tencereye alın ve hafifçe ısıtın. Isınan yağın içerisine kişniş ve zerdeçalı koyun.Baharatlar hafifçe kokusunu salınca, yıkadığınız bulgurları ilave edin ve yaklaşık 3-4 dakika boyunca güzelce kavurun.Ardından kaynar suyu ekleyin ve bulgurlar suyu çekene dek yaklaşık 20 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.Bulgur pişerken, patlıcanları hazırlayalım. Patlıcanları yıkayın ve boyuna bir şekilde ince ince dilimleyin.Bir fırça yardımıyla, dilimlediğiniz patlıcanların her iki yüzeyini, de yağlayın ve ardından ısınmış olan bir ızgarada patlıcanlar güzelce pişene dek, ara ara ters düz ederek pişirin.Suyunu çekmiş olan bulgura; rendelediğiniz havuçları, tuzunu, ufalanmış beyaz peyniri, limon suyunu ve ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin, güzelce karıştırın ve altını kapatın.Izgarada pişirdiğiniz patlıcan dilimlerinin içerisine, hazırladığınız iç dolgudan koyun ve güzelce rulo şeklinde sarın.Hazırladığınız ruloları bir servis tabağına alın ve ılık ya da soğuk olarak servis edin.