??.??.1949
İstanbul
İş adamı
Ezacıbaşı Holding'in yönetim kurulu başkanı, iş adamı.
Biyografi
Bülent Eczacıbaşı 1949da İstanbulda doğdu. İstanbul Alman Lisesini bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Londra Üniversitesi kimya mühendisliğinde sürdüren Eczacıbaşı, ABDde Massachusetts Institute of Technologyden kimya mühendisliği dalında master derecesi aldı.
Bülent Eczacıbaşı, çocukken önce itfaiyeci olmak istemiş sonra inci avcılığına merak sarmış, Alman Lisesinde not ortalamasında yüzyılın rekorunu kırmış.
Çalışma yaşamına Eczacıbaşı Holdingde 1974de başlayan Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarında çeşitli yönetim görevlerinde bulundu. 1991-93 yıllarında TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) yönetim kurulu başkanlığını, 1997-2001 yıllarında Yüksek İstişare Konseyi başkanlığını, 1993-97 yıllarında ise TESEV (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) kurucu yönetim kurulu başkanlığını yaptı ve 2003 de TÜSİAD Onursal Başkanı seçildi.
Halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Eczacıbaşı, 2000-2008 yıllarında İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Lafarge ve Capital International Inc. Uluslararası Danışma kurulları üyeliği, Türk Pirelli ve Türk Siemens A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığı görevlerini de yaptı.
TÜSİADın Onursal Başkanı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikasının Onursal Başkanı, İstanbul Modern Sanat Müzesini bünyesinde bulunduran İstanbul Modern Sanat Vakfının Mütevelli Heyeti Başkanı, İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası (ERT- European Round Table of Industrialists) üyesidir.
Eczacıbaşı ayrıca, TESEV Yüksek Danışma Kurulunda, Harvard Kennedy School Danışma Kurulunda ve Akbank Uluslararası Danışma Kurulunda yer alıyor.
İngilizce ve Almanca bilen Bülent Eczacıbaşı, Oya Eczacıbaşı (d.1959) ile 25 Aralık 1980 tarihinde evlendi ve Emre (d.1985) adında bir oğlu, Esra (d.1990) adında bir kızı vardır.