Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bülbül Yuvası

Ritsa

Bayan Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    5 Nis 2013
  • Mesajlar
    955
  • MFC Puanı
    1
Bülbül Yuvası
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yeteri kadar un
1 kahve fincanı su
İçi için ceviz
Açarken kullanmak için nişasta
Üzerine sürmek için zeytin yağ
Şerbet için malzeme
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

bulbul-yuvasi-300x228.jpg


Genişçe bir yoğurma kabının içine yumurta, süt, zeytin yağ, su, tuz, sirke katıp elinizle karıştırın ve üzerine yeteri kadar un ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli temiz bir havlu örtüp yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonra dinlenmiş olan hamurdan parçalar koparın ve nişasta kullanarak tatlı tabağı büyüklüğünde bezeler açın. Açtığınız her 4 bezeyi üst üste koyun ve merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün. Dövülmüş ya da mutfak robotundan geçirilmiş cevizleri açtığınız büyük bezenin üzerine serpin. Fındıklı yufkayı ortadan ikiye kesin ( yarım ay şeklini alacak). İnce bir şişi yarım ay yufkanın başına koyun ve yufkayı şişe sarın. Sarma işlemi bitince yavaşça şişi yufkanın içinden çekerken yufkayı büzebildiğiniz kadar büzün ve iki ucunu simit gibi birleştirerek yağlanmış fırın tepsisine alın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın
Bir tavada tere yağ ve sıvıyağı eritip her tatlının üzerinde gezdirerek dökün. 5 dakika önceden ısıttığınız fırında 160 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Bu esnada bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatın ve içine limon suyunu sıkıp 2 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Bülbül yuvası tatlısı pişince fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra şerbetini üzerinde gezdirerek dökün. Birkaç sat bekletip servis edin. Afiyet olsun​

 
Üst Alt