-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Bülbül Yuvası
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yeteri kadar un
1 kahve fincanı su
İçi için ceviz
Açarken kullanmak için nişasta
Üzerine sürmek için zeytin yağ
Şerbet için malzeme
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Genişçe bir yoğurma kabının içine yumurta, süt, zeytin yağ, su, tuz, sirke katıp elinizle karıştırın ve üzerine yeteri kadar un ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli temiz bir havlu örtüp yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonra dinlenmiş olan hamurdan parçalar koparın ve nişasta kullanarak tatlı tabağı büyüklüğünde bezeler açın. Açtığınız her 4 bezeyi üst üste koyun ve merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün. Dövülmüş ya da mutfak robotundan geçirilmiş cevizleri açtığınız büyük bezenin üzerine serpin. Fındıklı yufkayı ortadan ikiye kesin ( yarım ay şeklini alacak). İnce bir şişi yarım ay yufkanın başına koyun ve yufkayı şişe sarın. Sarma işlemi bitince yavaşça şişi yufkanın içinden çekerken yufkayı büzebildiğiniz kadar büzün ve iki ucunu simit gibi birleştirerek yağlanmış fırın tepsisine alın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın
Bir tavada tere yağ ve sıvıyağı eritip her tatlının üzerinde gezdirerek dökün. 5 dakika önceden ısıttığınız fırında 160 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Bu esnada bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatın ve içine limon suyunu sıkıp 2 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Bülbül yuvası tatlısı pişince fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra şerbetini üzerinde gezdirerek dökün. Birkaç sat bekletip servis edin. Afiyet olsun
1 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yeteri kadar un
1 kahve fincanı su
İçi için ceviz
Açarken kullanmak için nişasta
Üzerine sürmek için zeytin yağ
Şerbet için malzeme
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Genişçe bir yoğurma kabının içine yumurta, süt, zeytin yağ, su, tuz, sirke katıp elinizle karıştırın ve üzerine yeteri kadar un ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli temiz bir havlu örtüp yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonra dinlenmiş olan hamurdan parçalar koparın ve nişasta kullanarak tatlı tabağı büyüklüğünde bezeler açın. Açtığınız her 4 bezeyi üst üste koyun ve merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün. Dövülmüş ya da mutfak robotundan geçirilmiş cevizleri açtığınız büyük bezenin üzerine serpin. Fındıklı yufkayı ortadan ikiye kesin ( yarım ay şeklini alacak). İnce bir şişi yarım ay yufkanın başına koyun ve yufkayı şişe sarın. Sarma işlemi bitince yavaşça şişi yufkanın içinden çekerken yufkayı büzebildiğiniz kadar büzün ve iki ucunu simit gibi birleştirerek yağlanmış fırın tepsisine alın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın
Bir tavada tere yağ ve sıvıyağı eritip her tatlının üzerinde gezdirerek dökün. 5 dakika önceden ısıttığınız fırında 160 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Bu esnada bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatın ve içine limon suyunu sıkıp 2 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Bülbül yuvası tatlısı pişince fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra şerbetini üzerinde gezdirerek dökün. Birkaç sat bekletip servis edin. Afiyet olsun