- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
►125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
►1 çay bardağı sıvıyağ
►1 çay bardağı yoğurt
►2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
►1 çay bardağı irmik
►1 çay bardağı pudra şekeri
►bir fiske tuz
►bir paket vanilya
►yarım paket kabartma tozu
►Aldığı kadar un
Şerbeti için
►3 su bardağı su
►3.5 su bardağı şeker
►yarım limon suyu
bülbül yuvası
bülbül yuvası tarifi
Bülbül Yuvası Tarifi
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım
Bir çay bardağı ile keselim ve daireler elde edelim.
Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sürpriz yumurta kabı kardımıyla keselim ve simit gibi yapalım.
Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste koyalım ve içi boş yuvalar halinde yapalım.Fakat iki hamurun arasına yumurta sürerek o şekilde birbirine yapıştıralım
isterseniz üstüne de yumurta sarısı sürebilirsiniz.
175 derecelik fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz.
Sıcak şerbete ılımış olan tatlılarımızdan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastıralım.
1 dk bekletelim ve çıkaralım.Diğer tatlılarıda aynı işlemi yapalım.Bir tepsiye dizelim.Kalan şerbeti tatlıların üstüne gezdirelim.
Her bir tatlının içine yarım ceviz koyalım ve üstüne evde hazırladığımız bir kremadan ilave edelim.Ben Krem şantiyi tercih ettim.
Servis edeceğiniz zaman kremayı koyarsanız daha iyi olur. Afiyet olsun.
►125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
►1 çay bardağı sıvıyağ
►1 çay bardağı yoğurt
►2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
►1 çay bardağı irmik
►1 çay bardağı pudra şekeri
►bir fiske tuz
►bir paket vanilya
►yarım paket kabartma tozu
►Aldığı kadar un
Şerbeti için
►3 su bardağı su
►3.5 su bardağı şeker
►yarım limon suyu
bülbül yuvası
bülbül yuvası tarifi
Bülbül Yuvası Tarifi
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım
Bir çay bardağı ile keselim ve daireler elde edelim.
Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sürpriz yumurta kabı kardımıyla keselim ve simit gibi yapalım.
Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste koyalım ve içi boş yuvalar halinde yapalım.Fakat iki hamurun arasına yumurta sürerek o şekilde birbirine yapıştıralım
isterseniz üstüne de yumurta sarısı sürebilirsiniz.
175 derecelik fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz.
Sıcak şerbete ılımış olan tatlılarımızdan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastıralım.
1 dk bekletelim ve çıkaralım.Diğer tatlılarıda aynı işlemi yapalım.Bir tepsiye dizelim.Kalan şerbeti tatlıların üstüne gezdirelim.
Her bir tatlının içine yarım ceviz koyalım ve üstüne evde hazırladığımız bir kremadan ilave edelim.Ben Krem şantiyi tercih ettim.
Servis edeceğiniz zaman kremayı koyarsanız daha iyi olur. Afiyet olsun.