Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Malzemeler
►125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
►1 çay bardağı sıvıyağ
►1 çay bardağı yoğurt
►2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
►1 çay bardağı irmik
►1 çay bardağı pudra şekeri
►bir fiske tuz
►bir paket vanilya
►yarım paket kabartma tozu
►Aldığı kadar un
Şerbeti için
►3 su bardağı su
►3.5 su bardağı şeker
►yarım limon suyu

bülbül yuvası

bülbül yuvası tarifi
Bülbül Yuvası Tarifi
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım
Bir çay bardağı ile keselim ve daireler elde edelim.
Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sürpriz yumurta kabı kardımıyla keselim ve simit gibi yapalım.
Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste koyalım ve içi boş yuvalar halinde yapalım.Fakat iki hamurun arasına yumurta sürerek o şekilde birbirine yapıştıralım
isterseniz üstüne de yumurta sarısı sürebilirsiniz.
175 derecelik fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz.
Sıcak şerbete ılımış olan tatlılarımızdan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastıralım.
1 dk bekletelim ve çıkaralım.Diğer tatlılarıda aynı işlemi yapalım.Bir tepsiye dizelim.Kalan şerbeti tatlıların üstüne gezdirelim.
Her bir tatlının içine yarım ceviz koyalım ve üstüne evde hazırladığımız bir kremadan ilave edelim.Ben Krem şantiyi tercih ettim.
Servis edeceğiniz zaman kremayı koyarsanız daha iyi olur. Afiyet olsun.
 
Üst Alt