Buğu Kebabı Tarifi
500 gram kuşbaşı et,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 adet patates,
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 buçuk su bardağı bezelye
3-4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı salça (2 yemek kaşığı suyla açın).
Öncelikle güveç tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulup tabanı yağlanır. Güvecin içerisine ilk olarak kuşbaşı etler, küp doğranmış patates ve havuçlar koyulur. Daha sonra üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile biberler ilave edilir. Ardından 1 buçuk su bardağı dondurulmuş bezelye ile kabuğu soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir. Son olarak doğranmış sarımsaklar, salça, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir (salçayı 2 yemek kaşığı su ile açın). Güveç tenceresinin kapağı kapatılarak, ocağın orta gözünde ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır (kaynamaya başlaması 20-25 dakika sürüyor). Buğu kebabı kaynamaya başladıktan sonra, sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık olarak 1 buçuk-2 saat kısık ateşte pişirmeye davam edilir. Süre sonunda ocağın altı kapatılır ve pişirilen yemek 10-15 dakika dinlendirildikten sonra, sıcak olarak servis edilir. Bu ölçüler ile 4-5 kişilik yemek elde ediliyor.
500 gram kuşbaşı et,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 adet patates,
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 buçuk su bardağı bezelye
3-4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı salça (2 yemek kaşığı suyla açın).
Öncelikle güveç tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulup tabanı yağlanır. Güvecin içerisine ilk olarak kuşbaşı etler, küp doğranmış patates ve havuçlar koyulur. Daha sonra üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile biberler ilave edilir. Ardından 1 buçuk su bardağı dondurulmuş bezelye ile kabuğu soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir. Son olarak doğranmış sarımsaklar, salça, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir (salçayı 2 yemek kaşığı su ile açın). Güveç tenceresinin kapağı kapatılarak, ocağın orta gözünde ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır (kaynamaya başlaması 20-25 dakika sürüyor). Buğu kebabı kaynamaya başladıktan sonra, sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık olarak 1 buçuk-2 saat kısık ateşte pişirmeye davam edilir. Süre sonunda ocağın altı kapatılır ve pişirilen yemek 10-15 dakika dinlendirildikten sonra, sıcak olarak servis edilir. Bu ölçüler ile 4-5 kişilik yemek elde ediliyor.