OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Buğdaylı Kuzu Gerdan
Malzemeler:
800 gr. kuzu gerdan
2 su b. buğday
2 soğan
2 yeşil biber
3 domates
1 kırmızı biber
1 tutam kekik
2 çorba k. tereyağı
karabiber , tuz
Hazırlama Tarifi:
: Buğdayı bir kaseye alıyoruz. Üzerine su koyup ıslamaya bırakıyoruz. 2 saat kadar bekletiyoruz. Suyunu süzdükten sonra tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz. Kuzu gerdanı haşlıyoruz ve suyunu süzerek ayırıyoruz. Etleri de soğuyunca kemiklerinden ayırıyoruz. Soğanları, yeşil ve kırmızı biberi , domatesleri doğruyoruz. Tavaya az zeytinyağı koyuyoruz. Soğanı, biberleri ilave ediyoruz ve soteliyoruz. Sebzeler kendini bırakınca domatesleri ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.Didiklediğimiz etleri de harcın içine ilave ederek karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini katıyoruz, karıştırıyoruz. Servis tabağının kenarlarına haşlanmış buğdayı koyuyoruz. Ortasına da etli karışımı koyuyoruz. Üzerine kekik yaprakları koyarak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Malzemeler:
800 gr. kuzu gerdan
2 su b. buğday
2 soğan
2 yeşil biber
3 domates
1 kırmızı biber
1 tutam kekik
2 çorba k. tereyağı
karabiber , tuz
Hazırlama Tarifi:
: Buğdayı bir kaseye alıyoruz. Üzerine su koyup ıslamaya bırakıyoruz. 2 saat kadar bekletiyoruz. Suyunu süzdükten sonra tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz. Kuzu gerdanı haşlıyoruz ve suyunu süzerek ayırıyoruz. Etleri de soğuyunca kemiklerinden ayırıyoruz. Soğanları, yeşil ve kırmızı biberi , domatesleri doğruyoruz. Tavaya az zeytinyağı koyuyoruz. Soğanı, biberleri ilave ediyoruz ve soteliyoruz. Sebzeler kendini bırakınca domatesleri ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.Didiklediğimiz etleri de harcın içine ilave ederek karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini katıyoruz, karıştırıyoruz. Servis tabağının kenarlarına haşlanmış buğdayı koyuyoruz. Ortasına da etli karışımı koyuyoruz. Üzerine kekik yaprakları koyarak servis ediyoruz.Afiyet olsun.