Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bu Hafta'nın Kitap Önerileri #

xSystem

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -13
Benim gibi zor beğenenler çok kitap okumazlar. Ben bana birşeyler katan şeylerden hoşlanırım, gerçeklerle hiçbir alakası bulunmayan yada birinin boktan hayatını konu aldığı romanların aksine özgür kitaplar ilgimi her zaman çekmiştir. Birilerinin aşk hayatını yada hayal gücüne dayanan kitaplar her zaman bana itici gelmiştir.

Kitap Okuma Şunu belirtmeliyim ki boş boş kitap önerileri yapmaktan her zaman nefret edenlerden biride ben olmuşumdur.Bir de okuduğu kitaptan anladığından ziyade okuduğu kitap sayısıyla entelektüel birikimini ispata girişen, Bak ben modern insanım kitap okuyorum diye geçinip, Kitabı sadece kapağı güzel diye alanlar yahut brezilya dizilerinden farksız konularıyla onlarca kitap barındıran kütüphanesiyle övünen,dolayısıyla okuma aşkını böbürlenerek anlatan tipler vardır ki;bu tiplerden uzak durmanız sizin açınızdan mantıklı olucaktır. Bu ülkede kitap okunmamasının tek sebebi bana kalırsa doğru kitapı seçememektir. Gerçekten iyi kitaplar seçtiğinizde kim olursanız olun ne kadar vaktiniz olursa olsun bir şekilde kitap okumaya başlıyorsunuz. Sadece bana hitap eden sözlerinden ötürü hayran kaldığım Charles Bukowski'nin bütün kitaplarını defalarca okuyan bi okuyucu olarak belirtiyorum ki seni sana seni anlatan, Sana birşeyler katan kitapları oku.

Charles Bukowski - Ekmek Arası

11292635_10152834202675978_1481382229_n.jpg

Okuduğum ilk kitap olmakla birlikte bana yol gösteren '' Hayata bir kez daha küfür etmemi sağlayan en büyük eserlerlendir biri. Ölmeden önce yapılıcak şeyleri listeside heryerde rastlaman mümkün ama bende sana diyorum ki ölmeden önce bu kitabı oku ey dost.

Charles bukowski'nin çocukluğuna ve ilkgençliğine dair son derece samimi bir dille yazılmış roman. tüm bukowski kitaplarında olduğu gibi ekmek arası da önemli ölçüde otobiyografik unsurları içinde barındırıyor. bir diğer yandan da okurun kısmen anlayabileceği çarpıtmalar ve alegoriler de kitabın her yerine dağılmış durumda. Ekmek arası, bukowski'nin çocukluğunun ilk başlarında çok kısa bir süre yaşadığı almanya yıllarıyla başlıyor ve amerika yıllarıyla devam ediyor. Bukowski ailesine dair inanılmaz açıklıktaki anlatımlar okuru, geleceğin alkolle barışık yazarının iç dünyasına bir adım daha yaklaştırıyor.Kitap, ilerleyen sayfalarda bukowski'nin çıbanlarla kaplı vücudundan bahsederken, zahmetli bir tedavi sürecini anlatıyor, bu durumun yarattığı anti sosyal bukowski ise gittikçe bir yazara doğru evrilmektedir. kitabın bir diğer ilginç yanı ise bizleri charles bukowski'nin alkolle tanışma zamanlarına götürmesi. kitaptan, bukowski'nin arkadaşının babasının şarap mahzenine gizlice girerek içkiyle tanıştığı bölümü buraya alabiliriz. [NOT]Charles Bukowski - Ekmek Arası
Annemin bir deliği, babamın ise sıvı püskürten bir kamışı vardı. Nasıl oluyor da böyle şeylere sahip olup her şey normalmiş gibi davranabiliyorlardı, Havadan sudan konuşurken arada bu işi yapıp kimseye anlatmıyorlardı. Babamın sıvısından olduğumu düşündükçe kusacak gibi oluyordum..'[/NOT]

xSystem

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -13
Nihal Ersan - Dahilere Zincir Vurulmaz!
30238398.jpg

Dahilere zincir vurulmaz!
Tek gecede 97 sayfasını merakla okuduğumu en başta itiraf ediyim. Hayata burdan bakın temasını kesinlikle kaleme almış bir eser. Bu kitabı bu kadar beğenmemin sebebi yukarıda bahsettiğim kitap içeriğine hemen hemen benzemesi. Bana sorulursa bir kitapta en nefret ettiğim anlatım şekli birini yada bi nesneyi bir sayfada uzun uzun anlatma biçimine dayanan eserlerler diyebilirim. Bu bana nedense oldum olası hep sıkıcı gelmiştir.

Kitap'tan bahsetmem gerekiyosa 8 yaşındaki bi çocuğun kendi öz babasından çektiği sorunları, Annesine yaptığı acımaz işkenceleri ve bu kadar karamsar çocuğun ilginç başarısını kaleme almış. Kitapta istemsizde bi sürükleyici etken var. Okuduğun sayfanın diğer sayfasını hemen merak edip derken kitap sizi içinde gezdiriyor demek mümkün. Yazıma başlarkende söylediğim bana ilham veren kitaplardan bir tanesiydi bu.
Kod:
Nihal Ersan - Dahilere Zincir Vurulmaz!
Ben hayata yüreğimle yürümüş, umutlarımı çantamda değil yüreğimde taşımıştım. Bu koskocaman dünyada, bir canın yokluğu haricinde hiç bir şey beni üzemez, hiç bir şey beni yıkamazdı. Sen Bile. Dahilik kendisini farkedebilen insanların işidir, zincirlerini kırmaya, sevgi dolu adil bir dahi olmaya hazır mısın? Kendi dahiliğini farkedip, mutluluğa sevgiye ve aşka yürümeye hazır mısın? Yeni dahilerin geleceği kuşatmasına hazır mısın?.

Üst Alt