- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Servis
6 kişi
Hazırlanma Süresi
20 dk
Pişirme Süresi
25 dk
Tarif
Şerbeti için su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip karıştırın. Soğuması için kenara alın. Derin bir kapta margarin ve yumurtaları elinizle karıştırın. Pudra şekerini ilave edip yoğurmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ekleyip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Pişen brownie toplarını önce hazırladığınız şerbete sonra toz antep fıstığı ya da hindistan cevizine batırın.
Malzeme
125 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
50 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Hindistan cevizi ya da toz antep fıstığı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 bardak su
1 çay kaşığı limon suyu
6 kişi
Hazırlanma Süresi
20 dk
Pişirme Süresi
25 dk
Tarif
Şerbeti için su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip karıştırın. Soğuması için kenara alın. Derin bir kapta margarin ve yumurtaları elinizle karıştırın. Pudra şekerini ilave edip yoğurmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ekleyip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Pişen brownie toplarını önce hazırladığınız şerbete sonra toz antep fıstığı ya da hindistan cevizine batırın.
Malzeme
125 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
50 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Hindistan cevizi ya da toz antep fıstığı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 bardak su
1 çay kaşığı limon suyu