- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
Bardak: Soğuksa old fashioned bardağı, sıcaksa punch bardağı
Hazırlanışı: (Soğuk) Şeker, bitter ve su bardağa konulup karıştırılır. 2-3 parça küp buz ve rum ilave edilir ve üzeri su ile doldurulur.
Hazırlanışı: (Sıcak) Buzsuz olarak hazırlanır, sıcak su ile doldurulur.
*Angostura bitkisinin (Cusparia Febrifuga) kabuklarından yapılan ve kokteyllerin tatlandırılmasında ve kokulandırılmasında kullanılan bitter. Old fashioned, manhattan gibi bir çok kokteylde yer alan Angostura Bitter birsürü bitki özütü içermektedir. İştah açtığı ve sindirime iyi geldiği de iddia edilmektedir. Şişenin üzerindekilere bakılırsa çorbalardan ana yemeklere, hatta hatta tatlılara bile konabilir. 19. yüzyılda yaygın şekilde görülmüş bitki özlü, yüksek alkollü, tonik akımının bugüne kadar kalabilmiş örneklerinden biridir. Bunu da birçok kokteylin bir parçası olduğuna borçludur. Alkol oranı %44,7.
- 3 dash Angostura Bitter*
- 1 bar kaşığı şeker
- 1 bar kaşığı su
- 4 cl Brandy
- Su
Bardak: Soğuksa old fashioned bardağı, sıcaksa punch bardağı
Hazırlanışı: (Soğuk) Şeker, bitter ve su bardağa konulup karıştırılır. 2-3 parça küp buz ve rum ilave edilir ve üzeri su ile doldurulur.
Hazırlanışı: (Sıcak) Buzsuz olarak hazırlanır, sıcak su ile doldurulur.
*Angostura bitkisinin (Cusparia Febrifuga) kabuklarından yapılan ve kokteyllerin tatlandırılmasında ve kokulandırılmasında kullanılan bitter. Old fashioned, manhattan gibi bir çok kokteylde yer alan Angostura Bitter birsürü bitki özütü içermektedir. İştah açtığı ve sindirime iyi geldiği de iddia edilmektedir. Şişenin üzerindekilere bakılırsa çorbalardan ana yemeklere, hatta hatta tatlılara bile konabilir. 19. yüzyılda yaygın şekilde görülmüş bitki özlü, yüksek alkollü, tonik akımının bugüne kadar kalabilmiş örneklerinden biridir. Bunu da birçok kokteylin bir parçası olduğuna borçludur. Alkol oranı %44,7.