Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boynunuzun zamana yenilmesini önleyen egzersizler

Herkül

Canım Dedem
Admin
  • MFC Puanı
    62,236
Boynunuzun zamana yenilmesini önleyen egzersizler
NQqXYW.jpg

İşte boyun bölgesindeki yaşlanmanın önüne geçecek pratik egzersizler.
Boyun genellikle yaşlanma belirtilerini gösteren ilk yerdir. Bunun nedeni ise boynumuzun vücudumuzun diğer yerlerine nazaran daha ince bir yapıda oluşu ve daha az yağ bezlerine sahip olmasındandır. Bu nedenle elastikiyetini hızla yitirir. Yaşa bağlı gelişen bu deformelerin önüne geçmek mümkün. İşte boyun bölgesindeki yaşlanmanın önüne geçecek pratik egzersizler.

- Alt çeneyi ileri geri hareket ettirin.
puZN8j.jpg

- Dudaklarınızı 'O' şeklinde uzatın ve 5 saniye tutun. Bu egzersizi birkaç kez tekrarlayın. Sonra, aynısını yapın, "E” harfiyle yapın.
JRZReY.jpg

- Düz oturun, sağ elinizi alnınıza doğru bastırın. Elinizi başınızı eğmeden kuvvetle bastırın. Bu pozisyonda 10 saniye boyunca kalın.
EUXEWP.jpg

- Düz bir şekilde oturun, ellerini başınızın arkasına koyun ve başınızı geriye doğru eğmeden başınızın arkasına bastırın. Bu pozisyonda 10 saniye boyunca kalın.
VU301e.jpg

- Düz oturun. Başınızı geriye doğru eğin ve ağzınızı açın. Üst dudağınıza alt dudaklarınızla dişlerinizi bir araya getirmeden ulaşmaya çalışın. Egzersizi birkaç kez tekrarlayın.
lD4h6Y.jpg

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ya ben bunu biyerde daha okumuştum işyerinde öyle 2-3 gün yaptıım sonra saldım gitti asla düzenli hale getiremedim ama kesinlikle faydası vardır eminim..

Paylaşım için teşekkürler Herkül :)

Üst Alt